Tarih: 11.04.2024 13:23

10 adet karanfille kelliğe çözüm! Saç derisini yeniliyor

Facebook Twitter Linked-in

Saça iyi gelen doğal ürünlerden biri de karanfil. Kafa derisindeki kan dolaşımını iyileştiren karanfil, derideki kuruluğu azalttığı gibi kelliği de önler. İşte karanfilin saça uygulama yöntemi...
KARANFİL SAÇ İÇİN NASIL KULLANILMALI?

Bir tencerede 50 cl suyu kaynatın.

10 adet karanfili kaynar suya dökmeden önce hafifçe ezin.

Karışıma 1 dal köri yaprağı ekleyin.

Solüsyonun ocaktan alınmadan önce kaynamasına izin verin.

Soğuması için yaklaşık otuz dakika bekleyin.

Saçınızı şampuanladıktan sonra bu preparatla durulayın ve her zamanki gibi kurulayın.


BU KARIŞIMIN FAYDASI

Bu antioksidan ve antiseptik su sayesinde saç derisi ve boyları karanfilin güçlü özelliklerinden faydalanacaktır. Bu saç durulaması sadece kepeğin giderilmesinde değil aynı zamanda kaşıntının giderilmesinde de etkilidir. Böylece saç derisindeki kuruluğun azaltılmasına yardımcı olur. Karanfil gibi köri yaprakları da saç dökülmesini önlemek için gerekli olan beta-karoten ve protein açısından zengindir. Aynı zamanda saç büyümesi için de iyi bir çözümdür.

KARANFİLİN FAYDALARI

Doğrudan cilde uygulanan karanfil yağı saç derisini derinlemesine temizler, bu da kaşıntıyı azaltır ve iltihabı hafifletir.

Karanfil ayrıca kafa derisindeki kan dolaşımını da iyileştirir. Oksijenli kan akışı saç köklerini uyarır, bu da saç derisine sağlıklı bir temel sağlayarak saç uzunluklarını güçlendirir ve büyümelerini hızlandırır.

Yüksek K vitamini içeriği saç folikülünün hızlı yenilenmesi için uygun koşullar yaratır. Düz ya da kıvırcık, ince ya da kalın saçlarınız esneklik ve canlılık kazanacak.

Karanfil, beta karoten açısından zengin bileşimi nedeniyle saç büyümesini artırmaya yardımcı olur. Araştırmalar karanfil yağının saç ve saç derisi bozukluklarının tedavisinde kullanılmasını teşvik ediyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —