Tarih: 09.11.2023 14:19

2024'te Yeni Hız Sınırları Geliyor!

Facebook Twitter Linked-in

AK Parti'nin başlattığı çalışma kapsamında, karayollarındaki hız sınırlarının revize edileceği açıklandı. Hükümetin amacı, trafik kazalarını azaltmak ve can kayıplarını önlemek.

Yapılacak değişiklikler arasında, kara yollarının fonksiyonları ve yoğunluğuna göre sınıflandırılması ve sınıflandırılan yollarda hız sınırlarının yeniden düzenlenmesi bulunuyor. En çok kaza yaşanan noktalar belirlenerek, bu bölgelerde iyileştirme çalışmaları yapılacak ve 32 kaza kara noktasında önlemler alınacak. Ayrıca, 700 kilometrelik sarsma bandı yapımı da planlar arasında.

Çalışmaların bir diğer önemli ayağı, kara yollarına dair kapsamlı bir veri tabanı oluşturulması. Bu veri tabanı sayesinde, yollarla ilgili bilgi toplama, değerlendirme analizi ve veri dağıtımı güçlendirilerek kazaların önlenmesi hedefleniyor.

Şehir içindeki caddelerde ve sokaklarda kaza kara noktalarının tespiti için 29 Ortalama Hız İhlal Tespit Sistemi kurulacak. Bu sistemlerle hız denetimi daha etkin bir şekilde yapılacak ve trafik güvenliği artırılacak.

Yapılan bu düzenlemelerle, 2024 yılında Türkiye'de karayollarında daha güvenli bir ulaşım ortamı oluşturulması amaçlanıyor. Araç sahipleri, bu değişikliklere dikkat ederek trafiğe daha bilinçli bir şekilde katılabilirler.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —