Tarih: 31.05.2023 11:30

24 ay geri ödemesiz! Aile ve Gençlik Bankası faizsiz 150 bin TL başvuruları başladı

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye'de seçimlerin sona ermesinden hemen sonra gerçekleşmesi beklenen Aile ve Gençlik Bankası tarafından kredi başvuruları da alınmaya başlanacak. Kabine'nin açıklanmasından hemen sonra ülke genelinde vakit kaybetmeden önemli ekonomik reformların atılması bekleniyor. Devlet tarafından bu süreçte seçim öncesinde verilen beyannamelere ek olarak seçim sonrasında da hızlı ekonomik politikalar devreye alınacak.

Dijital Türk Lirası gibi önemli birçok projenin hayata geçirilmesi beklenirken Erdoğan tarafından gelen ilk projelerden birisi de şüphesiz Kanal İstanbul olmuştu. Büyük tartışmalara yol açan bu proje için ise ciddi bir şekilde gelir elde edilmesi beklenirken muhalefet kanadının uzun uğraşları sonrasında ise seçim sonrasına bırakılmıştı.

Ekonomik politikalarda atılacak adımlardan birisi de şüphesiz Aile ve Gençlik Bankası oldu. Erdoğan'ın bizzat açıkladığı bu bankanın tüm gelirleri Türkiye'nin milli yakıt ve gazından olacağı belirtilmişti.

AİLE VE GENÇLİK BANKASI 150 BİN TL KREDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan yapmış olduğu açıklama da, "Yeni evlilikleri teşvik etmek üzere, Aile ve Gençlik Bankası üzerinden yeni evlenen çiftlere iki yılı geri ödemesiz 48 ay vadeli 150 bin lira faizsiz evlilik kredisi vereceğiz" Buna göre, yeni evlenen çiftlere faizsiz, 24 ay geri ödemesiz ve 48 ay (4 yıl) vadeli 150 bin TL devlet destekli evlilik kredisi sağlanacak." demişti.

Erdoğan tarafından yapılan bu açıklamaların hemen sonrasında da bankaların kurulmasının ardından da 24 ay geri ödemesiz olmak üzere toplamda da 48 ay vadeli olarak 150 bin TL faizsiz kredi paketi devreye alınacak.

BAŞVURULAR NE ZAMAN?

TBMM'de çalışmaların başlamasından hemen sonra da Aile ve Gençlik Bankası için de ilk somut adımların atılması bekleniyor.

Ülke genelinde 81 ilde açılacak olan bu kurumlar ile birlikte de vatandaşlara hizmet esas alınacak.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —