Tarih: 01.09.2023 11:58

3. Sürgün Çay Hasadı ÇAYKUR'da Başladı

Facebook Twitter Linked-in

Doğu Karadeniz'in yeşil altını olarak bilinen çayın üretim ve alım süreçlerinde önemli bir rol oynayan Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR), 2023 yaş çay kampanyasının üçüncü sürgün hasadına başladı.

ÇAYKUR, 2023 yılı yaş çay kampanyasına 10 Mayıs 2023 tarihinde başladı ve bu yılın ilk sürgün çay hasadını büyük bir başarıyla tamamladı. Ardından 04 Temmuz 2023 tarihinde başlayan ikinci sürgün çay alımları da üreticilerden 214.590 ton yaş çayın alınmasıyla sonuçlandı.

İkinci sürgün çay hasadının hemen ardından, 28 Ağustos 2023 tarihinde bölgedeki çay bahçelerinde üçüncü sürgün yaş çay hasadına başlandı. Bu süreçte, çay üreticilerinin çay bahçelerini yabancı otlardan temizlemeleri ve hasat işlemini kaliteli ürün elde etmek için dikkatli bir şekilde yapmaları gerektiği vurgulandı.

ÇAYKUR yetkilileri, 1 ve 2. sürgün yaş çay kampanyalarının huzur, sağlık, dayanışma ve sevgi içerisinde tamamlanmasının ardından üçüncü sürgün çay kampanyasının da bölge, üretici, fabrika çalışanları ve tüm paydaşlar için hayırlı ve bereketli geçmesini diledi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —