Tarih: 04.08.2023 11:14

Bu 8 Doğal ilaç Derdinize Derman Olacak! "Her Yolu Denedim Ama Kurtulamadım" Diyenler!

Facebook Twitter Linked-in

Atopik dermatit olarak da bilinen egzama, dünya çapında milyonlarca insanı etkileyen kronik bir cilt rahatsızlığı. Kırmızı, kaşıntılı ve iltihaplı cilt ile karakterize olan egzama, ciddi rahatsızlıklara neden olabiliyor ve günlük hayatı bozabiliyor. 

Tıbbi tedaviler mevcut olsa da birçok kişi egzama semptomlarını yatıştırmak için alternatif çözümler arıyor. Doğa da egzama alevlenmelerini hafifletmeye yardımcı olabilecek çok çeşitli doğal ilaçlar sunuyor.

HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI

Yağ asitleri ve antimikrobiyal özellikler açısından zengin olan hindistancevizi yağı, cildi nemlendirebiliyor ve iltihaplanmayı azaltabiliyor. Etkilenen bölgelere doğrudan işlenmemiş hindistancevizi yağı uygulamak, tahriş edici maddelere karşı koruyucu bir bariyer oluştururken kaşıntı ve kızarıklığın giderilmesine yardımcı olabiliyor.

ALOE VERA

Ölümsüzlük bitkisi olarak adlandırılan aloe vera da yatıştırıcı ve iltihap önleyici özellikleri nedeniyle yüzyıllardır cilt hastalıklarını tedavi etmek için kullanılıyor. Bitkiden ekstrakte edilen jel, egzamaya eğilimli cilde topikal olarak uygulanarak serinletici bir etki sunuyor, iltihaplanmayı azaltıyor ve cilt iyileşmesini destekliyor.

YULAF

Yulaf, kaşıntı ve iltihaplanmayı azaltmaya yardımcı olabilecek bileşikler içeriyor. Yulaf lapası yapmak için, sade yulafı ince bir toz haline getirin, biraz ılık suyla karıştırın ve bir bezi bununla ıslatın. Bu kompresi 15 ila 20 dakika boyunca uygulamak egzama semptomlarından kurtulma sağlayabilir.

BAL

Antibakteriyel ve antienflamatuar özellikleriyle bilinen ham bal egzamadan etkilenen cilde topikal olarak uygulandığında nemi korumaya, kızarıklığı azaltmaya ve iyileşmeyi desteklemeye yardımcı olabiliyor. En iyi sonuçlar için pastörize edilmemiş, çiğ bal kullandığınızdan emin olun.

NERGİS

Nergis güçlü anti-inflamatuar ve iyileştirici özelliklere sahip. Nergis özü içeren kremler veya merhemler, egzama semptomlarını yatıştırmak için etkilenen bölgelere hafifçe uygulanabiliyor. 

ÇUHA ÇİÇEĞİ YAĞI

Çuha çiçeği yağı, anti-inflamatuar etkileriyle bilinen bir tür esansiyel yağ asidi olan γ-linolenik asit açısından zengin bir kaynak. Bununla ilgili takviye almak veya yağı doğrudan cilde uygulamak, egzamanın iltihaplanmasını ve kaşınmasını azaltmaya yardımcı olabiliyor. 

PAPATYA

Kaşıntı ve iltihap önleyici özellikleri, papatyayı egzama ile uğraşanlar için potansiyel bir müttefik haline getiriyor. Etkilenen bölgelere papatya yağı uygulamak veya papatya çayı poşetlerini kompres olarak kullanmak rahatlama sağlayabiliyor.

CADI FINDIĞI

Cadı fındığı bitkisi, egzama semptomlarını hafifletmeye yardımcı olabilecek anti-enflamatuar özelliklere sahip. Etkilenen cilde topikal olarak uygulamak kaşıntıyı hafifletebiliyor, iltihaplanmayı azaltabiliyor ve gençleşme hissi sağlayabiliyor. 

Tüm bu doğal ilaçlar egzama semptomlarını hafifletebilir ve destekleyebilirken, egzamanın kalıcı tedavisi olmayan kronik bir durum olduğunu unutmamak lazım. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —