Karanfil: Karanfil doğal bir koku giderici olarak bilinir. Baş ağrısına iyi gelmesi sebebiyle tüketilen karanfil aynı zamanda ağızdaki bakterileri de toplar ve ağız kokusunu giderir. Ağızda bekletilen ve bir süre çiğnene karanfil ağız kokusunun tamamen geçmesini sağlar.
Fesleğen: Fesleğen baskın tadı olan bir bitkidir. Fesleğenden bir yaprak kadar ağzınıza atıp bir süre sakız çiğner gibi çiğnerseniz, ağız kokusunun kısa sürede geçtiğine şahit olacaksınız. Fesleğenin yaprağı ezildiği zaman tadını ve kokusunu daha keskin bir şekilde bırakır. Buy nedenle fesleğen çiğnemek kokuyu maskelemeye yarayacaktır.
Karbonat: Karbonat doğal bir temizlik ürünüdür. Aynı zamanda diş macununun etken maddesi olan sodyum bikarbonat bileşeninden yapılan karbonat, dişleri beyazlattığı gibi ağız kokusunu da giderir. Karbonatı su ile karıştırıp bir gargara suyu hazırlayarak ağız kokusunu geçirebilirsiniz.
Nane: Nane yaprağı da tıpkı fesleğen yaprağı gibi çiğnendiği zaman ağız kokusunu geçiren bir yaprak çeşididir. Ane yaprağının çiğnenmesi nanenin keskin tadı ve kokusunun ağza yayılmasını sağlar. Aynı zamanda sağlıklı yapısı ile nane, ağızda enfeksiyon oluşumunu temizler. Ağız kokusuna karşı 1 yaprak taze nane çiğnemek yeterli olacaktır.
Limon kabuğu: Limon kabuğunun enfeksiyon giderici özelliği bulunmaktadır. Limon kabuğu ağızda çiğnendiği zaman kokunun giderilmesini ve aynı zamanda ağızda oluşan enfeksiyonun temizlenmesini sağlar. Limonu kabuğu ile birlikte tükettiğiniz takdirde ağız kokusundan kolaylıkla kurtulabilirsiniz.