Tarih: 19.10.2024 10:02

Anne ve Bebek Sağlığı İçin Acil Obstetrik Bakım Eğitimi Tamamlandı

Facebook Twitter Linked-in

Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü, anne ve bebek sağlığını koruma amacıyla düzenlediği Acil Obstetrik Bakım Eğitimi'ni başarıyla tamamladı. 17-18 Ekim 2024 tarihlerinde gerçekleştirilen eğitim, temel ve kapsamlı Acil Obstetrik Bakım hizmeti sunan kuruluşlarda çalışan sağlık personeline yönelik düzenlendi.

Eğitim programının amacı, katılımcıların doğum öncesi, doğum ve doğum sonrası dönemde yaşamı tehdit eden komplikasyonları tanıma ve yönetme becerilerini geliştirmek olarak belirlendi. Bu kapsamda, eğitimde verilen bilgiler ve uygulamalar ile anne ölümlerinin azaltılması hedefleniyor. 2014 yılından bu yana düzenlenen bu eğitimler, Trabzon'un bölge eğitim merkezi olmasının sağladığı avantajlarla illerdeki doğum salonlarında çalışan ebe ve hemşirelere ulaşıyor.

Eğitime katılan 22 sağlık çalışanına belgeleri, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Vekili Dr. Ekrem Yıldırım ve Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. İbrahim Kul tarafından takdim edildi. Eğitimlerin, katılımcıların bilgi ve becerilerini artırarak, bölgedeki sağlık hizmetlerinin kalitesini yükseltmeye katkı sağlaması bekleniyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —