Tarih: 10.02.2024 14:27

Ardeşen'de Abdülhamit Han'ın hayatını konu alan "Usta" tiyatro oyunu sergilendi

Facebook Twitter Linked-in

Sayın Valimiz İhsan Selim BAYDAŞ himayelerinde gerçekleşelen, 2. Abdülhamit Han’ın hayatını konu alan “Usta” isimli tiyatro oyunu sergilendi. Alparslan Ortaokulu Konferans salonunda sergilenen tiyatro oyununa Sayın Kaymakamımız Ferhat ALTAY, beraberlerinde İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Reşat YAZAR katıldı.

Tiyatro oyunu hakkında;

Sultan II. Abdülhamid Han yıkılmakta olan bir devletin yıkılışını geciktirip yerine kurulacak devletin temellerini atan usta bir devlet adamı olmasının yanı sıra çok iyi bir marangozdur. Bugün Yıldız Camii’nin bir çok ahşap işlemeleri bizzat Sultan II. Abdülhamid Han’ın ellerinden çıkmış olup döneminin bir çok devlet adamına ve gerek Osmanlı-Yunan Savaşı gerekse Çanakkale Savaşı Gazilerine bizzat elleriyle hediyelik baston yapmıştır. Oyunumuzu en güzel ifade edecek isim olarak’’USTA’’ düşünülmüştür.

1789-1799 Fransız İhtilali’nde Milliyetçilik mikrobunun sadece ve sadece Müslüman devleti Osmanlı İmparatorluğu’nu parçalamak için üretildiği gerçeği, günümüzde bile bir türlü kurtulamadığımız yşayarak iliklerimize kadar hissettiğimiz acı bir gerçektir.Son kaçınılmazdı ve yaklaşmıştı, önemli olan ağır yaralı ananın karnında ki bebeği ölmeden doğurtabilmekti. Sultan II. Abdülhamid Han, işte o doğumun müjdecisidir, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin alt yapısını hazırlayandır.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —