Tarih: 09.09.2024 10:25

Arhavi'de Maden Ocaklarına Karşı Toplumsal Direniş Güçleniyor

Facebook Twitter Linked-in

Arhavi’de yapılması planlanan maden araştırmaları ve sonrasında açılması öngörülen maden ocaklarına karşı tepkiler artarak devam ediyor. İlçe halkı, köy sakinleri, sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri, maden ocaklarının çevresel etkilerine karşı ortak bir duruş sergiliyor.

Son olarak, Pilarget köyünde geniş katılımlı bir toplantı düzenlendi. Toplantıda, Arhavi’nin doğal güzelliklerinin yanı sıra, maden ocaklarının getireceği olumsuz etkiler üzerinde duruldu. Siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve köy halkının yoğun katılım gösterdiği toplantıya, Arhavi Belediye Başkanı Turgay Ataselim de katıldı.

Başkan Ataselim, toplantıda yaptığı konuşmada, "Madene karşı değiliz, Arhavi’de madene karşıyız" diyerek, Arhavi’de maden ocaklarının açılmasının neden istenmediğini ve bu ocakların köylere ve yerel halka vereceği zararları açıkladı. Başkan Ataselim, maden ocaklarının çevresel ve toplumsal etkilerini vurgulayarak, bu konuda duyarlılığı artırmak için halkı bilinçlendirme çağrısında bulundu.

Arhavi Belediyesi, bu konudaki hassasiyetini sürdürecek ve halkın sesini duyurmaya devam edecek.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —