Tarih: 17.09.2024 09:24

Arhavi’de Yoğun Yağış Alarmı: Vali Ünsal Sahada İncelemelerde Bulundu

Facebook Twitter Linked-in

Artvin’in Arhavi ilçesinde etkili olan yoğun yağışlar nedeniyle sel ve taşkın riskine karşı tedbirler üst seviyeye çıkarıldı. Artvin Valisi Cengiz Ünsal, Kapisre Deresi güzergahında ve ilçe merkezinde incelemelerde bulunarak riskli alanları denetledi.

Vali Ünsal’a, Arhavi Kaymakamı Burak Çimşir, Belediye Başkanı Turgay Ataselim, Artvin İl Jandarma Komutanı Mehmet Çelik, AFAD ve DSİ yetkilileri eşlik etti. Vali ve beraberindeki heyet, Kapisre Deresi boyunca taşkın riski bulunan bölgelerde incelemeler yaparak, ilgili birimlere gerekli tedbirlerin ivedilikle alınması talimatını verdi.

İlçede yaşanabilecek olası bir afet durumuna karşı, Vali Cengiz Ünsal başkanlığında ilçe kaymakamlığında bir kriz masası oluşturuldu. Kriz masasında, olası riskler karşısında alınacak önlemler değerlendirildi ve anında müdahale için ekiplerin hazırda beklemesi kararlaştırıldı.

Arhavi Belediyesi de bu süreçte teyakkuzda bulunarak, belediyeye bağlı ekiplerle birlikte taşkın riski olan alanlarda müdahalelerde bulundu. Belediye ekipleri, sel riskini azaltmak amacıyla gerekli görülen yerlere iş makineleri ve personel yönlendirdi.

Vatandaşlar, yaşanabilecek taşkınlara karşı tedbirli olmaları konusunda uyarıldı. Riskli bölgelerden uzak durmaları ve mecbur kalmadıkça köy yollarını kullanmamaları gerektiği belirtildi. Belediye, herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması adına tüm ekipleriyle sahada çalışmalarını sürdürüyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —