Tarih: 13.07.2023 12:30

Rize Devlet Hastanesi, Hasta Karşılama ve Yönlendirme Ekiplerini Faaliyete Geçirdi

Facebook Twitter Linked-in

Rize Devlet Hastanesi, hasta memnuniyetini artırmak ve hastaların sağlık hizmetlerine daha kolay erişimini sağlamak amacıyla gönüllü personelden oluşan "Hasta Taşıma, Karşılama ve Yönlendirme Ekibi"ni kurarak önemli bir adım attı. Türkiye genelinde devlet ve üniversite hastanelerinde bir ilk olan bu uygulama, daha önce Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde başarılı sonuçlar elde etmişti.

Hasta Taşıma, Karşılama ve Yönlendirme Ekibi, 10 kişilik gönüllü personelden oluşuyor. Hastaneye gelen hastaları sıcak bir şekilde karşılayan ekip, özellikle yaşlı, kimsesiz ve yardıma muhtaç hastaların tetkik ve tedavi süreçlerinde yanlarında bulunarak işlemlerin hızlı bir şekilde tamamlanmasını sağlıyor. Ayrıca hastane içindeki vatandaşların randevularına zamanında yetişmelerine yardımcı olarak polikliniklere ulaşmalarında destek oluyorlar.

Rize Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Şaban Ergene, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, hastalarına daha iyi ve kaliteli hizmet sunmak amacıyla yeni bir adım attıklarını belirtti. Hastaların muayene olacakları polikliniklere ve hizmetlere kolayca ulaşabilmesini sağlamak için gönüllü personellerden oluşan Hasta Taşıma, Karşılama ve Yönlendirme Ekibi'ni kurduklarını vurgulayan Ergene, bu uygulamanın vatandaşlar tarafından olumlu şekilde karşılandığını ifade etti.

Ergene ayrıca, "Hasta Taşıma, Karşılama ve Yönlendirme Ekibi sayesinde hastalarımızı güleryüzle karşılıyor, Rize'nin insanlık ve şefkat dolu halkının özelliğini yansıtıyoruz. Engelli ve yaşlı hastalarımızı hastaneye geldikleri ilk andan itibaren kapıda karşılıyor ve tedavileri tamamlanana kadar onlara refakat ediyoruz. Bu çalışmaların ülke çapında örnek olmasını ve yaygınlaşmasını umuyoruz" şeklinde konuştu.

Hastane uygulamasından memnuniyetini dile getiren bir vatandaş, önceden hastane içindeki poliklinikleri bulma konusunda zorluklar yaşadığını ancak şimdi ekibin kendisini güler yüzle karşıladığını ve randevularına zamanında yetişmesini sağladığını söyledi.

Engelli bir vatandaş ise minibüsten iner inmez kendisini karşılayan personele ve tedavi süreci boyunca yanında bulunan ekibe teşekkür ederek, "Bu hizmet sayesinde önceden günler sürebilecek işlemlerimi yarım saat içinde hallediyorum. Bu hizmeti sunanlardan Allah razı olsun, Allah bu büyük devletimize zeval vermesin" şeklinde konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —