Tarih: 14.02.2024 17:30

SGK Uzmanı resmen açıkladı! 12 bin TL seyyanen zam bekleyen EMEKLİYE BÜYÜK ŞOK

Facebook Twitter Linked-in

"Seyyanen zam rakamında konuşulan rakam 4-5 bin TL civarı bütün emekleri kapsayacak şekilde bir seyyanen zam olması ihtimal dahilindedir” diyerek emekliler için son durumu değerlendirerek olasılıklar hakkında bilgi verdi.

Milyonlarca emekli maaşlarına yapılan zamlardan sonra seyyanen zam gelişmesini yakından takip ediyor. Memur ve emekli maaşlarına yapılan artışlarla birlikte maaşlarında bir iyileştirme bekleyen emeklilere güzel haber geldi.

EMEKLİ MAAŞLARI AÇLIK SINIRININ ALTINDA KALDI

SGK Uzmanı Karakaş, yaptığı açıklamasında emekli maaşlarının açlık sınırının çok altına düştüğünü ifade ederek, şu değerlendirmeyi yaptı:

“Emekli maaşları açlık sınırının çok altına düştü. 15 bin TL’yi geçmişi açık sınır evet. Dolayısıyla Ankara'daki bizim edindiğimiz bilgilere göre hükümetin elindeki senaryolar şudur: Ekim formülü dedim. Temmuz ayında emekliler kamu işçilerine zam yapıldı. Memurlara asgari ücrete çok yüksek zam yapıldı. Temmuzda maalesef en düşük alan yüzde %25’te en düşük kalan emekler oldu. Emeklilerle ilgili sayın Cumhurbaşkanımız talimat verdi. Cumhurbaşkanı’nın Başkan Yardımcısı Sayın Yılmaz’ın başkanlığı toplandı ve en sonunda ne oldu? 5.000 TL’lik bir ikramiye çıktı. Evet. Şu anda hükümet ekim formülünü gündeme getiriyor ve dolayısıyla Ramazan Bayramı ikramiyesinden başlayarak biliyorsun”

Açıklamasının devamında bayramın ilk günü 10 Nisan olduğu ve bu sebeple seçimden önce yani 31 Mart’tan önce emekli ikramiyelerinin 2 bin TL’den 5 bin TL’ye çıkarılabileceğini belirtti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —