Tarih: 16.02.2024 16:56

Asgari ücretle birlikte ZAM GELDİ 15.880 TL’ye yükseldiği RESMİLEŞTİ

Facebook Twitter Linked-in

Aktarılan son habere göre işsizlik maaşı son 4 aylık ücrete göre hesaplanacak. Belirtilen ücretin yüzde 40’ı şeklinde yapılan hesaplamalar doğrultusunda ödemeyi almaya hak kazanan vatandaşların hesaplarına yatırılacak. Buna göre en düşük işsizlik maaşı ödemesi 7.940 TL olurken, en yüksek ödeme 15.880 TL olacak. Başvuru şartları ve merak edilenler haberimizde..

30 GÜNÜ GEÇİRMEYİN

İşsizlik maaşı almak isteyen vatandaşların başvuru süresine de dikkat etmesi gerekiyor. İş akdinin feshi sonrasında en geç 30 iş günü içerisinde İŞKUR ya da e-Devlet üzerinden başvuru yapılabilecek. Başvuruda bulunmak isteyenler 30 günü geçirmesi halinde ödemelerde hakkından düşülerek ödeme yapılacak. Örnek vermek gerekirse 6 ay işsizlik maaşı alma hakkınız varsa, geç başvuru yaptığınız süre kadar 6 ay üzerinden düşülerek ödeme yapılacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Belirtilen işsizlik maaşı ödemesinde yararlanmak isteyenlerin belirtilen başvuru şartlarını taşıması gerekiyor. İŞKUR’dan alınan bilgiye göre güncel işsizlik maaşı başvuru şartları şu şekilde:

ASGARİ ÜCRETE GÖRE BELİRLENİYOR

İşsizlik maaşı asgari ücrete göre belirleniyor. 2024 asgari ücretin 17 bin 2 TL olarak açıklanması sonrasında ilk değişen ödemelerin başında işsizlik maaşı oldu. İşte İŞKUR'un aktardığına göre işsizlik maaşında ödenecek güncel rakamlar:
Çalışma Bakanlığı’nın yaptığı açıklamaya göre işsizlik maaşı son 3 yılda en az 600 gün prim ödenen ve işten çıkarılan bireylere ödenecek. Kişilerin prim ödeme gün sayısında göre en az 6 en fazla 10 ay işsizlik maaşı yatırılacak.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —