Tarih: 20.12.2023 18:05

Ataköy ve Çaykara'da Organ Bağışı Farkındalığı Artırıldı

Facebook Twitter Linked-in

Ataköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi ve Çaykara Dr. M. Durgun ilçe Hastanesi ile ortak olarak düzenlenen Organ Bağışı Farkındalık Paneli, Çaykara Belediyesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

'Bağışlanan Her Organ Filizlenen Bir Candır' sloganı ile gerçekleştirilen panelde, Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık ve Acil Hizmetler Daire Başkanı Op. Dr. Yavuz ÇAKIROĞLU tarafından Organ Bağışının önemi ve Organ Nakli konulu bir sunum yapıldı.

Sunumunda, organ bağışının önemine değinen Op. Dr. ÇAKIROĞLU, "Organ bağışı, başka bir kişinin hayatını kurtarmak için yapabileceğimiz en değerli şeylerden biridir. Organ nakli bekleyen binlerce insan var ve bu insanlar, organ bağışı sayesinde hayata tutunabiliyorlar. Organ bağışlamak, sadece organ nakli bekleyen hastalara değil, aynı zamanda toplumumuza da büyük fayda sağlıyor. Organ bağışı, toplumsal dayanışma ve yardımlaşmanın en güzel örneklerinden biridir" dedi.

Panele, Ataköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Başhekim Vekili Dr. Ahmet PEKER, İdari Mali Hizmetler Müdürü Erhan BOROZANCI, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Esra ERBEY, Müdür Yardımcısı Yavuz ÖZBAY ve Organ Bağış Birimi Sorumlusu Nermin YURTSEVEN ile Çaykara İlçe Kaymakamı Mehmet TAŞ ve çok sayıda vatandaş katıldı.Panelin sonunda, katılımcılara organ bağışı hakkında bilgilendirici broşürler dağıtıldı.

circle
 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —