Tarih: 17.09.2023 17:12

Atatürk'ün Rize'ye Gelişinin 99. Yılı Kutlandı

Facebook Twitter Linked-in

Törene, Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Rize Belediye Başkan Vekili Mehmet Yoldaş, İl Jandarma Komutanı Albay Ali Güngör, İl Emniyet Müdürü Murat Türesin, kamu kurum ve kuruluşları, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Tören, Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasıyla başladı. Ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve önemi ile ilgili konuşmayı Rize Belediye Başkan Vekili Mehmet Yoldaş yaptı.

Yoldaş, Atatürk'ün Rize'ye gelişinin, şehrin ve bölgenin gelişimi açısından önemli bir dönüm noktası olduğunu belirterek, "Atatürk'ün Rize'ye gelişi, şehrimizin ve bölgemizin kaderini değiştirmiştir. Atatürk, Rize'de halkımızla bir araya gelerek, bölgemizin sorunlarını dinlemiş ve çözüm önerileri sunmuştur. Atatürk'ün Rize'ye gelişi, şehrimizin ve bölgemizin kalkınması için önemli bir fırsat olmuştur." dedi.

Konuşmanın ardından halk oyunları gösterisi gerçekleştirildi. Ardından katılımcılar, Müftü Mahallesi'nde bulunan Atatürk Evi'ni ziyaret etti. Burada Atatürk'ün Rize ziyaretinde bulunduğu sırada çekilen fotoğraflar incelendi, Atatürk Evi gezildi.

Tören, günün anlam ve önemi ile ilgili şiirlerin okunmasıyla sona erdi.

Atatürk'ün Rize'ye Gelişi

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 12 Eylül 1924 tarihinde Mudanya'dan Hamidiye Zırhlısı ile İstanbul Boğazı üzerinden Karadeniz'e açıldı. 17 Eylül 1924 tarihinde Rize'ye ulaşan Atatürk, şehri üç gün boyunca ziyaret etti. Atatürk, bu ziyareti sırasında Rize'de halkla bir araya geldi, bölgenin sorunlarını dinledi ve çözüm önerileri sundu. Atatürk'ün Rize'ye gelişi, şehrin ve bölgenin gelişimi açısından önemli bir dönüm noktası oldu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —