Tarih: 29.10.2023 11:56

Atıl Fon Nedir? Atıl Fonlar Ne Anlama Gelir?

Facebook Twitter Linked-in

Atıl fon, yatırılmayan, faiz ya da yatırım geliri elde edilmeyen para anlamına gelir. Bir başka ifade ile atıl fon kavramı, yatırım takip aracına yatırılmayan, ekonomik piyasalara dahil olmayan fonlardır. Bu fonlar hiçbir şekilde değer kazanmazlar.

Atıl Fon Nedir?

Atıl fon nedir sorusunun cevabı sıklıkla araştırılır. Finans alanında karşımıza çıkan terimlerden biridir. Faiz getiren bir hesaba veyahut finansal piyasalara yatırılmayan nakit parayı ifade eder. Atıl fonlar, enflasyon yükselirken artan maliyetlerle beraber aynı hızda büyümezler ve aslında değer kaybederler.

Pozitif bir enflasyon oranının olduğu durumlarda, satın alma gücü bakımından atıl fonların değeri gerçekte azalır. Bireyler, bu fonların likiditesini korumak ve fonlardan gelir elde etmek için kısa vadeli faiz hesaplarına yatırım yapabilirler.

İşletmeler Atıl Fonları Nasıl Kullanabilir?

Atıl fon, şirket tarafından kullanılacak ise farklı uygulamalarda değerlendirilebilir. Herhangi bir firma atıl fonları yeni makineler, tesisler ve üretim kapasitesini artıracak diğer sabit varlıklar için kullanabilir. İşletme, faaliyet alanı uygun ise ek depo tesislerine yatırım yapabilir. Ya da kira ve sigorta gibi çeşitli masrafları önceden ödeyerek atıl fonu değerlendirebilir.

Boşta kalan nakdin bu tür konularda harcanması ise uzun vadede maliyet tasarrufu sunabilir. Ayrıca atıl fon, tahvil ve hisse senedi gibi menkul kıymetleri satın almak amacı ile de kullanılabilir.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —