Tarih: 28.06.2023 11:03

Ayder Yaylası, Kurban Bayramı'nda Yoğun İlgiyle Karşılandı

Facebook Twitter Linked-in

Rize'nin ünlü turizm merkezi Ayder Yaylası, 9 günlük Kurban Bayramı tatili sürecinde yerli ve yabancı turistlerin akınına uğradı. Binlerce tatilci, Ayder Yaylası'nın 1350 metre yüksekliğinde bulunan bu doğal güzelliğe hayranlıkla akın etti. Ancak yoğunluk, bölgede bazı zorluklara neden oldu.

Ayder Yaylası'na ulaşmak isteyen tatilciler, araç yoğunluğu sebebiyle uzun kuyruklar oluşturdu. Ücretli giriş noktasından başlayan araç kuyrukları, yayla güzergâhı boyunca uzadı ve trafik akışını aksattı. Trafik kilitlenmesi nedeniyle turistler, yolculuklarının ardından yaylaya ulaştıklarında da trafik sorunuyla karşılaştılar.

Yayla merkezindeki park yerlerinin tamamen dolması sebebiyle, bazı tatilciler araçlarını yol kenarlarına bırakarak yayla merkezine yaya olarak ulaştılar. Yaylaya ulaşanlar ise doğanın tadını çıkarmak için yeşil örtü üzerinde keyifli zaman geçirdi. Doğa yürüyüşleri yaparak tulum eşliğinde horon oynayan tatilciler, kurulan salıncaklarda sallanıp piknik yaparak çimlerde dinlendi.

Ayder Yaylası, 4 bin yatak kapasitesinin tamamen dolmasıyla birlikte tatilcileri çadırlarda ağırlamak zorunda kaldı. Yatak bulamayan tatilciler, yaylada kurulan çadırlarda konaklama imkânı buldu. Bu şekilde, Ayder Yaylası'nın misafirperverliği ve doğal güzelliği, tatilcilerin unutulmaz bir deneyim yaşamasına olanak sağladı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —