Tarih: 06.06.2023 13:30

BAKANLIK AÇIKLAMA YAPTI bayramda 5 bin TL ödenecek

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye'de milyonlarca emekli için flaş açıklamalar gündemde yer edinmeye devam ediyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin onayını alan düzenleme ile birlikte emeklilere yapılacak olan bayram ikramiyesinde zam gelirken, vatandaşlar Kurban Bayramı'nda da aynı miktarın ödenip ödenmeyeceğini merak ediyor. Bu konuda yapılacak olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması büyük bir merakla bekleniyor.

TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen ve yasalaşan düzenlemeler sonucunda en düşük emekli aylığı 7 bin 500 TL'ye kadar yükseltilmiş ve bayram ikramiyesi de 2 bin TL olarak açıklanmıştı. Vatandaşlar, Kurban Bayramı'nda da aynı miktarın ödenip ödenmeyeceğini öğrenmek için beklemeye devam ediyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalara göre, zamlı bayram ikramiyesi ödeme tarihleri belirlendi. Kurban Bayramı bu yıl 28 Haziran'da başlayacak ve emekli vatandaşların ikramiyeleri bayram öncesi Haziran ayı içerisinde hesaplarına aktarılacak. Ödemelerin bayramdan bir hafta önce, yani 15 Haziran Perşembe gününden itibaren yapılması planlanmaktadır.

Bu gelişmelerin yanı sıra, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ve emekli olan vatandaşlar da Ramazan Bayramı öncesinde zamlı bayram ikramiyesi alacaklar. 5510 sayılı Kanun ve ilgili mevzuata göre gelir ve aylık ödemesi yapılan kişilere Ramazan ve Kurban bayramlarında ikramiye ödenmektedir. 2023 yılında Ramazan Bayramı ikramiyeleri 14-19 Nisan tarihleri arasında ödenirken, Nisan ayında gelir ve aylık bağlama işlemleri tamamlanan kişilerin ikramiyeleri 9 Mayıs 2023 tarihinde ödenmiştir.

Emekli vatandaşlar, bu düzenlemeler sayesinde bayram ikramiyesindeki artıştan memnuniyetlerini dile getirirken, Kurban Bayramı ikramiyesinin de aynı şekilde yüksek tutulmasını umut ediyorlar. Beklentilerini karşılayacak resmi açıklamanın ise Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılması bekleniyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —