Tarih: 17.10.2024 16:13

Başkan Uysal: Suçumuz halka ücretsiz plaj açmak

Facebook Twitter Linked-in

ANTALYA, (DHA) - ANTALYA’da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Muratpaşa Belediyesi’nin falez sahil bandındaki ücretsiz halk plajları hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Belediye Başkanı Ümit Uysal, "Suçumuz halka ücretsiz plaj açmak. Gerçekten garip bir şey" dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, temmuz ayında aralarında Muratpaşa Belediyesi’nin her birinde mavi bayrak dalgalanan Erdal İnönü, İnciraltı, Konserve, Erenkuş, Mobil Halk Plajı’nın aralarında bulunduğu 12 ücretsiz plaj hakkında 'kaçak' kararı verdi.

İFADEYE ÇAĞRILDILAR

Bakanlık plajların yıkılmasını isterken, belediye bürokratları hakkında da Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kanunu’na muhalefetten suç duyurusunda bulundu. Belediye bürokratları ifade vermek üzere Demircikara Polis Merkezi’ne çağrıldı.

Uysal, Muratpaşa Belediyesi tarafından işletilen plajların, Antalya'nın turizm başkenti kimliğine büyük katkı sağladığını belirterek, "Bu plajlar sadece halkın değil, aynı zamanda Antalya turizminin de göz bebeği. Binlerce insanın ücretsiz yararlandığı bu plajlar, belediyemizin işletmeleriyle, arkasında yer alan butik otellerle bir turizm destinasyonu haline geldi" diye konuştu.

KREDİ KARTI KESİNTİSİNDEN FARKI YOK

Uysal, temmuz ayında başlayan ve şimdi belediye bürokratlarının ifadeye çağrılmasıyla devam eden sürecin aslında Savunma Sanayii Destekleme Fonu için kredi kartlarında 750 lira kesinti yapılmak istenmesinden bir farkı olmadığını savundu. Başkan Uysal, "Kendi insanına, yabancılaşmış, kendi halkıyla mücadele eden bir bürokrasi ve kamu yönetimi var. Suçumuz ücretsiz plaj açmaksa cezamıza razıyız" dedi.

BAMBUS PLAJINDA DURUM DEĞİŞMEZ

Başkan Uysal, ayrıca Antalya 4. İdare Mahkemesi’nin belediyenin yine ücretsiz olarak halka açtığı Bambus Plajı hakkında da yürütmeyi durdurma kararı verdiğini hatırlatarak, "Bu kararın hukuki olarak bir sonuç doğuracağını düşünmüyorum. Çünkü söz konusu alanda en büyük hissedar belediyemiz" dedi. (DHA)

FOTOĞRAFLI




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —