Tarih: 24.07.2023 10:10

Başkan Harun Çınar, Gazeteciler Bayramı'nı Kutladı

Facebook Twitter Linked-in

Mardin Kızıltepe Çaykur Rizespor Taraftarlar Derneği Başkanı Harun Çınar, basında sansürün kaldırılışının 115. yılı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Başkan Çınar'ın mesajında, tarafsız ve doğru haberin önemine vurgu yaparak, gazetecilerin zor şartlar altında mesleklerini icra etmelerine rağmen ilkeli, dürüst, sorumlu ve yapıcı habercilik anlayışıyla hareket ettiklerini belirtti.

24 Temmuz tarihine denk gelen "Gazeteciler ve Basın Bayramı" nedeniyle bir kutlama mesajı yayımlayan Başkan Harun Çınar, demokrasinin gelişmesine, fikir ve düşünce özgürlüğünün ilerlemesine katkı sağlayan gazetecileri tebrik etti. Aynı zamanda, evrensel hukuka ve insan haklarına saygılı olan gazetecilerin toplumun haber alma özgürlüğü için önemli bir görev üstlendiklerini vurguladı.

Mesajında şeffaflık ve tarafsızlığı ilke edinen gazetecilerin, yapıcı eleştirileriyle topluma hizmetlere ivme kazandırdıklarını belirten Başkan Çınar, milli birlik ve beraberlik şuuruyla ülkenin huzuru için fedakarca çalışan gazetecileri özverileri ve yürekli duruşlarından dolayı tebrik etti.

Başkan Harun Çınar, mesajında şu ifadelere yer verdi: "Tarafsız ve doğru haber ve bilgiyi hızlı bir şekilde verebilmek için çaba sarf eden gazetecilerimizin 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı'nı kutluyorum. Demokrasimizin ilerlemesine, fikir ve düşünce özgürlüğünün gelişmesine katkı sağlayan, şeffaflık ve tarafsızlığı ilke edinen, yapıcı eleştirileriyle hizmetlere ivme kazandıran, ülkemizin huzuru adına sağlam bir irade ortaya koyan özverili, gayretli ve yürekli gazetecilerimizi ve basın mensuplarını tebrik ediyorum."

Bu özel günde gazetecilerin ve basın mensuplarının çalışmalarına değer veren Başkan Harun Çınar, gazetecilik mesleğinin önemine vurgu yaparak, basın özgürlüğü ve haber alma hakkının demokratik bir toplumun temel taşlarından biri olduğunu belirtti. Gazetecilerin toplumun bilinçlenmesine ve bilgilendirilmesine yaptıkları katkılarından dolayı minnettarlık duyduğunu ifade etti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —