Tarih: 23.09.2024 20:06

Başkan Kaya: "Esnaflarımıza Can Suyu Olacak Projeler Hayata Geçirilecek"

Facebook Twitter Linked-in

Trabzon'daki 37. Ahilik Kültür Haftası kutlamalarına katılan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, "Bu zor süreçte Ortahisar Belediyesi olarak esnaflarımıza can suyu olacak projelerimizi hayata geçirme gayreti içerisindeyiz. Esnafımızın her daim yanında olacağız," dedi.

Kutlamalar, Trabzon Valiliği ve Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği koordinasyonunda gerçekleştirilen esnaf kortej yürüyüşüyle başladı. 23-29 Eylül tarihleri arasında Meydan Parkı Atatürk Alanı'nda devam eden etkinlikte, Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu yapıldı ve protokol konuşmaları gerçekleştirildi.

Başkan Kaya, Ahilik Haftası’nı kutlayarak başladığı konuşmasında, “Ahi Evran’ın ‘Kalbini, kapını, alnını açık tut’ anlayışını şiar edinerek Türk kültürünün bin yıllık ahilik mirasını nesilden nesle aktaran esnaflarımızın Ahilik Haftasını gönülden tebrik ediyorum. Ahilik, sadece bir ticari faaliyet değil; toplumumuzun çok önemli bir dinamiği ve kadim kültürüdür,” ifadelerini kullandı.

Trabzon’un Ahilik kültürüne bağlılığı ile Türkiye genelinde elde ettiği başarıyı vurgulayan Kaya, “Son 8 yılda 7 büyük ödül alarak erişilmesi güç bir başarıya imza attık. Tüm Türkiye’de ahilik denince akıllara Trabzon geliyor. Bize yaşattığınız bu gurur için siz değerli esnaf ve sanatkarlarımıza teşekkür ediyorum,” diye ekledi.

Konuşmasının sonunda ekonomik gündemle ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkan Kaya, esnafın içinde bulunduğu sıkıntıları bildiklerini belirtti. “Ülke olarak zor bir dönemeçten geçiyoruz. Vatandaşlarımız ekonomik darboğaz içerisinde hayatta kalma mücadelesi veriyor. Bu zor süreçte Ortahisar Belediyesi olarak esnaflarımıza cansuyu olacak projelerimizi hayata geçirme gayreti içerisindeyiz,” diyerek esnaflarına destek olma sözü verdi.

Başkan Kaya, konuşmasını tamamladıktan sonra, Temel Atakan Kılıç’a Ahilik Haftası ödülünü takdim etti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —