Tarih: 21.07.2023 18:47

Bayburt Belediyesi Düzenlediği Şölenle Ehram Ürünleri Sergisi ve Yöresel Lezzetleri Tanıttı

Facebook Twitter Linked-in

Bayburt, tarihi ve kültürel zenginliklerini tanıtmak için düzenlenen 27. Uluslararası Dede Korkut Kültür ve Sanat Şölenleri kapsamında unutulmaz bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Bayburt Belediyesi tarafından organize edilen etkinlikte, şehrin geleneksel giysilerinden olan "ehram"dan tasarlanan ürünlerin sergilendiği "Ehram Ürünleri Sergisi" açıldı.

Program, Bayburt Belediyesi Aile Yaşam Merkezi'nde gerçekleşti. Etkinlik, ilk olarak Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından hazırlanan etkileyici "Bayburt Tanıtım Filmi"nin izlenmesiyle başladı. Ardından, şölenin ana etkinliklerinden biri olan "Ehram Ürünleri Sergisi"ne geçildi. Sergi, Bayburt'un zengin kültürel mirasından olan ve kadınların geleneksel giysilerinde kullandığı ehramdan modernize edilen farklı motiflerin günümüzdeki yansımalarını sunuyordu.

Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, açılışta yaptığı konuşmada, serginin, yaklaşık 16 üniversiteden 40'a yakın akademisyenin katkılarıyla gerçekleştirildiğini ve Bayburt kültürünün önemli bir parçası olan ehramın günümüzde de yaşatılması için çaba gösterildiğini belirtti. Aynı zamanda gelecek dönemlerde bu geleneksel giysinin modern moda tasarımlarıyla birleştirilerek daha da geliştirileceğini ifade etti.

Açılış sonrasında protokol üyeleri ve ziyaretçiler, sergi alanını ilgiyle gezerek, ehramdan tasarlanan ürünler hakkında bilgi aldılar. Sanat ve kültür dolu etkinliğin sonraki aşamasında ise Bayburt'un coğrafi işaretli yöresel tatları tanıtıldı. Lezzet tutkunları, Yalancı Dolma, Lor Dolması, Karapancar, Ekşi Lahana, Süt Böreği, Su Böreği, Bayburt Ketesi, Tatlı Çorba ve Bayburt Helvası gibi yöresel lezzetlerin tadına doyamadı.

Bayburt Valisi Sayın Cüneyt Epcim, Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci ve diğer protokol üyeleri, bu anlamlı etkinliğe katılarak Bayburt'un kültürel mirasını ve yöresel lezzetlerini tanıtmak için bir araya geldi. Programa, Bayburt Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Savaş Bülbül, Belediyemiz Meclis Üyeleri, kurum amirleri ve vatandaşlar da katılım gösterdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —