Tarih: 09.09.2023 13:53

Bayburt'ta CHP'nin 100. Yılı Coşkuyla Kutlandı

Facebook Twitter Linked-in

Saray Bahçesi'nde Atatürk Anıtı önünde gerçekleşen törende, CHP'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün 9 Eylül 1923'te kurduğu bu köklü partiye olan saygı ve sevgi ifadesi olarak anıta çelenk sunuldu.

Törene CHP Bayburt İl Başkanı Adil Uzunhan'ın öncülüğünde başlayan kutlama programı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın coşkulu bir şekilde okunmasıyla başladı. İl Başkanı Adil Uzunhan, yaptığı açıklamada CHP'nin tarih boyunca ülkenin esaretten kurtuluşuna ve yeniden kuruluşuna öncülük etmiş bir parti olduğunu ve bu şerefli demokrasi mücadelesinin 100 yıla dayandığını belirtti. Uzunhan, ayrıca CHP'nin bugüne kadar 7 genel başkanın görev yaptığı, 100 yıllık birikim ve tecrübeye sahip önemli bir siyasi miras olduğunu vurguladı.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin Türkiye'nin çağdaşlaşmasına öncülük ettiğini ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğinde toplumsal alanlarda gerçekleştirdiği reformlarla Türkiye Cumhuriyeti'ni şekillendirdiğini belirten Uzunhan, parti olarak Türkiye'yi gerçek bir demokrasiye kavuşturma ve halklarımızın gurur duyduğu bir ülke haline getirme hedeflerinin devam edeceğini ifade etti.

Törenin sonunda çelenk sunma törenine katılan parti yöneticileri, CHP Bayburt İl Başkanlığı binasına geçerek 100. yıl nedeniyle hazırlanan pastayı keserek coşkuyla kutlama yaptılar.

CHP'nin 100. kuruluş yıl dönümü, Bayburt'ta büyük bir sevgi ve coşkuyla kutlanırken, parti üyeleri geleceğe umutla bakmayı ve demokrasi mücadelesine devam etmeyi taahhüt ettiler.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —