Tarih: 17.11.2023 15:26

Bayburt'ta Çocuk Hakları Durağı Açıldı: Belediye ve Aile ve Sosyal Hizmetler İşbirliğiyle Çocukların Haklarına Dikkat

Facebook Twitter Linked-in

Cumhuriyet Caddesi üzerinde Belediyemizin katkılarıyla kurulan Çocuk Hakları Durağı, renkli bir açılış töreniyle hizmete girdi.

Açılış törenine, Belediye Başkanı Sayın Hükmü Pekmezci, Bayburt Vali Yardımcısı Cem Gümrükçü, Bayburt Cumhuriyet Başsavcısı Huzeyfe Yücedağ, İl Genel Meclisi Başkanı Bülent Yardımcı, Bayburt Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Kemal Gümrükçü, Bayburt Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Hasan Saka, Çocuk Hakları Komitesi üyeleri ve birçok çocuk katıldı.

Açılış sonrasında çocuklarla bireysel olarak ilgilenen Belediye Başkanı Pekmezci, yaptığı açıklamada, "Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Çocuk Hakları Komitesi'nin bize yönelik 'Çocuk Hakları Durağı' talebine olumlu bir yanıt verdik. Çocuklarımızın haklarını öğrenmeleri ve içselleştirmeleri önemli. Hem ebeveynlerin hem de yetişkinlerin bunu anlaması gerekiyor. Bu durağın açılmasıyla, yarının teminatı olan çocuklarımızı fiziksel ve ruhsal olarak daha iyi bir geleceğe hazırlamayı hedefliyoruz" dedi.

Çocuk Hakları Durağı, çocukların haklarına dikkat çekmek, bilinç oluşturmak ve toplumda bu konuda farkındalık yaratmak amacıyla etkinliklere ev sahipliği yapacak. Bu önemli adım, Bayburt'un çocuklarını daha güvenli, bilinçli ve haklarına saygılı bireyler olarak yetiştirmeye yönelik atılmış kritik bir adım olarak değerlendiriliyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —