Tarih: 01.10.2024 14:18

Bayburt’ta “Kent Vizyon Panelleri” İle Gençlerin Sesi Yükseliyor

Facebook Twitter Linked-in

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Erzincan Bölge Müdürlüğü tarafından organize edilen “Gençlerin Gözüyle Kent Diplomasisi” projesi çerçevesinde Bayburt’ta “Kent Vizyon Panelleri” başladı. Bayburt Üniversitesi Fuat Sezgin Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen panel, iki oturum halinde alanında uzman panelistler tarafından Bayburt’un sürdürülebilir kent markası üzerine odaklandı.

Panelde bir konuşma yapan Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, eğitimli bireylerin ve farkındalığı yüksek gençlerin sunduğu projelerin Bayburt Belediyesi’nde değerlendirileceğini vurguladı. “Bir şehrin ahlakı mimarisindedir” diyen Başkan Memiş, şehirlerin de insanlar gibi bir ahlaka sahip olduğunu, bu ahlakın mimariyle örtüştüğünü belirtti.

Başkan Memiş, şehri imar ederken insanları ihmal etmemek gerektiğine dikkat çekerek, “Eğer nesli ihya etmeyi ihmal ederseniz, ihmâl ettiğiniz nesil, imâr ettiğiniz şehri tahrip eder” sözleriyle bu konunun önemini vurguladı. Panel sonunda, emeği geçenlere teşekkür eden Başkan Memiş, etkinliği dikkatle izleyen üniversite öğrencilerine Bamsı Beyrek Seyir Terası’nda çeşitli ikramlar sunarak, şehrin geleceği için atılan adımların önemine değindi.

Bayburt'ta gerçekleşen bu etkinlik, gençlerin şehir yönetimine katkı sağlaması ve sürdürülebilir kentlerin oluşmasına yönelik önemli bir adım olarak kaydedildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —