Tarih: 22.09.2023 07:36

Bayburt'ta Yaya Geçitleri Boyanarak Yenilendi

Facebook Twitter Linked-in

Bayburt Belediyesi, trafik akışında araç ve yaya güvenliğini sağlamak amacıyla yaya geçitlerinde boyama çalışması başlattı.

Belediye Trafik İşleri ekipleri, şehrin muhtelif yerlerinde bulunan yaya geçitlerini beyaz-sarı renk yağlı boya ile işaretliyor. Çalışmalar kapsamında, vatandaşların yoğun olarak kullandığı yol ve güzergahlar başta olmak üzere, okul önleri, hastaneler ve alışveriş merkezleri gibi önemli noktalardaki yaya geçitleri boyanıyor.

Çalışmalar kapsamında, eskiyen ve silinmeye yüz tutmuş yaya geçit çizgileri yenileniyor. Böylece, sürücülerin yaya geçitlerini daha erken fark etmeleri ve yayaların ise can ve mal güvenliğinin sağlanması hedefleniyor.

Belediye yetkilileri, çalışmaların kısa sürede tamamlanacağını belirterek, sürücülerin ve yayaların yaya geçitlerinde dikkatli olmaları çağrısında bulundu.

Yaya geçitleri neden boyanır?

Yaya geçitleri, yayaların araç trafiği arasından güvenli bir şekilde geçmelerini sağlayan işaretlerdir. Yaya geçitleri, sürücülerin ve yayaların dikkatini çekmek için beyaz ve sarı renklerde boyanır. Yaya geçitlerinin boyanması, sürücülerin yaya geçitlerini daha erken fark etmelerini ve yayaların ise can ve mal güvenliğini sağlar.

Yaya geçitlerinde uyulması gereken kurallar

Yaya geçitlerinde uyulması gereken başlıca kurallar şunlardır:

Yaya geçitlerinde uyulması gereken kurallara uymak, sürücülerin ve yayaların can ve mal güvenliğini korumak için önemlidir.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —