Tarih: 26.09.2024 14:55

Bitlis Valisi Ahmet Karakaya göreve başladı

Facebook Twitter Linked-in

Özcan ÇİRİŞ/BİTLİS,(DHA)-CUMHURBAŞKANLIĞI kararnamesi ile Bitlis Valiliği görevine atanan İstanbul Sancaktepe Kaymakamı Ahmet Karakaya, kente gelerek görevine başladı.

Bitlis Valiliği önünde düzenlenen karşılamaya, Vali yardımcıları, ilçe kaymakamları, Emniyet Müdürü Ortaç Şekeroğlu, Jandarma Komutanı Tuğgeneral Zafer Tombul ve kurum amirleri katıldı. Öğrencilerin çiçekle karşıladığı Vali Karakaya, protokol üyelerini selamladıktan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, Bitlislilere ve kente hizmet edecek olmaktan büyük gurur duyduğunu belirterek şunları söyledi:

“Aziz milletimizin Anadolu'daki ilk mülkü olan Ahlat Selçuklu Mezarlığı, Beş Minaresiyle, Van Gölü ile Nemrut Krater Gölü ile Süphan Dağı ile kümbetleriyle, medreseleriyle Doğu Anadolu'nun en güzellerinden birisi olan Bitlis ilimize ve Bitlisli hemşerilerime hizmet edecek olmaktan büyük gurur duyuyorum. Yüce Rabbime şükrediyorum. Bu ulvi görevi şahsıma tevdi eden Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, İçişleri bakanımız Sayın Ali Yerlikaya ve devlet büyüklerime şükranlarımı sunuyorum. Değerli arkadaşlar, kıymetli basın mensupları, Bitlis ilimize ve Bitlis hemşirelerimize sunulan güvenlikten asayişe kadar, eğitimden sağlığa kadar, tarımdan sosyal hizmetlere kadar, kültürden spora kadar, tüm kamu hizmetlerinin standartlarına Türkiye yüzyılı standartlarına çıkarmak için hep birlikte mücadele vereceğiz, hep birlikte çalışacağız. Aynın şekilde ilimizde yürütülen kamu hizmetlerinin yakından takibini sağlayarak, bütün paydaşlarımızla birlikte ilimizin en iyi şekilde yatırım yapılmasına birlikte gayret edeceğiz. Görevi devraldığım Sayın valimiz Erol Karaömeroğlu'na ve önceki valilerimize bugüne kadar yapmış oldukları hizmetlerden dolayı şükranlarını teşekkürlerimi ifade etmek istiyorum. 'insanı yaşat ki devlet yaşasın' şiarıyla çıktığımız bu yolda, Yüce Mevlam mahcup etmesin, güzel hizmetlere vesile kılsın ve inşallah Bitlis'imiz için, Bitlisli vatandaşlarımız, için sevgili hemşirelerimiz için hayırlı uğurlu olsun diyorum” (DHA)

FOTOĞRAFLI




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —