Erzurum Atatürk Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü 2. sınıf öğrencileri, 45 kişilik bir heyetle teknik gezi ve saha çalışması yapmak üzere Fatsa’ya geldiler.
Erzurum Atatürk Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü 2. sınıf öğrencileri, 45 kişilik bir heyetle teknik gezi ve saha çalışması yapmak üzere Fatsa’ya geldiler. Öğrenciler, Dr. Öğretim Görevlisi İsmail Demirdağ ve Araştırma Görevlisi Ahmet Burak Kaya nezaretinde Fatsa Belediyesi’ni ziyaret ettiler.
Öğrencilere ilk olarak Belediye Başkan Yardımcısı Ruhi Özbay ve İmar Müdürü Sevinç Karabayrak, şehrin imarı ile ilgili brifing verdiler.
Daha sonra öğrencilerle buluşan Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, kendilerine hem kenti anlattı hem de eğitim alırken dikkat etmeleri konularda tavsiyelerde bulundu.
“TÜM KURSLARA KATILIN, TÜM EĞİTİMLERİ ALIN”
Fatsa’nın her yıl aşırı göç alan, Organize Sanayi Bölgesi ile bölgenin en hızlı büyüyen ilçesi olduğunu belirten Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, “Fatsa aynı zamanda işsizlik oranının en düşük olduğu ilçelerden bir tanesidir. Özellikle son 4-5 yıllık süreçte liyakatli ve işin uzmanı arkadaşlarımızın emekleri ile çok daha iyi bir noktaya doğru yürümeye başladık. İnşallah sizler gibi böyle genç beyinler, genç planlamacıları mezuniyeti ile istihdam edilmesiyle şehirlerimiz de ülkemizde çok daha iyi bir noktaya gelecektir. Bir belediye başkanının ötesinde, bir abiniz olarak da bu teknik gezilerin, eğitim sürecindeki kursların, yabancı dil eğitiminin çok önemli olacağı bir döneme girdiğimizi söylemek isterim. Bugün üniversiteyi bitirmenin sıradan olduğu bir döneme geldik. O yüzden almış olduğunuz eğitimde kendinizi çok iyi geliştirmelisiniz. Mesela bir ve birden fazla yabancı dil bilmenin çok büyük ayrıcalık olduğu bir döneme doğru giriyoruz. O yüzden bir ağabey tavsiyesi yani okul hayatınızda alabileceğiniz tüm kursları, eğitimleri, aile eğitimlerinin hepsini almanızı, bir dakika bile boş zaman geçirmenizi tavsiyede bulunuyorum.
“FATSA ÇOK CİDDİ MANADA GELİŞMİŞ”
Dr. Öğretim Görevlisi İsmail Demirdağ ise, “Şehir ve Bölge Planlama bölümündeki ikinci sınıflarla birlikte iki dönem içinde Fatsa'nın üst ölçekten tutun bölge planlarından tutup ta bir bölge imar planına kadar planlarını yapmayı hedefliyoruz. Fatsa benim lisans öğrenimimi yaptığım bir yerdi. O dönemden bugüne ne kadar Fatsa çok ciddi manada gelişmiş yani onu gördüm açıkçası. Geldiğimde nüfusu 90 bin civarındaydı, şu an 130 bin. Yani bir 40 binlik bir nüfus artışı oluşmuş. Batı tarafına doğru bir gelişme gördüm. Orada yeni mahalleler oluşmuş, gördüğüm kadarıyla. Ancak şehir merkezinin hâlen eski dokusunu, yapısını koruduğunu görmekteyim.” dedi.
Öğrencilerden Yasin Kaya ise Fatsa’yı Karadeniz kıyı şeridinde olduğundan dolayı denizle bağlantısı olan gelişmiş bir şehir ve gün geçtikçe de gelişen bir şehir olarak gördüklerini ifade ederek, “Gerçekten çok düzenli bir çarşısı var ve yayalaştırılmış. Karadeniz kıyı şeridinde Fatsa gerçekten gezilmeye değer bir kentlerden biri.” şeklinde konuştu.