Tarih: 14.06.2023 17:18

Boluspor'da Altay dönemi! Turgay Altay kimdir?

Facebook Twitter Linked-in

Boluspor'da yapılan kongrenin ardından oluşan yönetim, teknik direktörlük görevine Turgay Altay'ı getirdi.

 Boluspor'da Altay'ın sözleşmesinin 2 yıllık yapıldığı öğrenildi. 

1980 yılının Şubat ayında dünyaya gelen başarılı teknik adam istanbul  doğumludur.

 Henüz 9 yaşında iken Futbol Okulu’na adım atmıştır. 10 sene kadar her yaş grubunda yer almış, 9 şampiyonluk yaşamıştır.

 1999 ve 2000 sezonunda İstanbulspor A2 takımına olmuş ancak daha öncesinde yaşadığı sakatlığı nüksetmiş ve futbol kariyerine son vermek zorunda kalmıştır.

 Futbol kariyerini noktaladıktan sonra, teknik direktör ve antrenör olmak için kariyerini o yönde ilerletmeye karar vermiş, ilerleyen süreçte hem akademik, hem de yurt dışında eğitim almıştır. 

transfer Pro Lisans sahibi olan Turgay Altay, Aykut Kocaman çalıştığı dönemde Kocaman’ın analisti olarak görev yapmıştır. Bir çok kaynakta da belirtildiği üzere Aykut Kocaman ile akraba’dır. 2004 yılında antrenörlüğü başlamış, daha önce Fenerbahçe ekibinde, Mini Minikler Ligi Şampiyonluğu ve Mini Minikler 3.’lüğü elde etme başarısı göstermiştir. UEFA-Pro Lisansı bulunan 43 yaşındaki teknik adam son olarak Göztepe’de görev yaptı. Sarı Kırmızılı ile 5 maça çıkan Altay, 1 galibiyet, 2 beraberlik, 2 mağlubiyetle 5 puan topladı.Boluspor’un yeni teknik direktörü Turgay Altay, Fenerbahçe ve Konyaspor’da yardımcı antrenörlük, Manisa FK ve Göztepe’de ise teknik adamlık görevlerinde bulundu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —