Tarih: 24.07.2023 17:43

Borcu Olanlar Dikkat! Yapılandırma Süreci Sona Eriyor!

Facebook Twitter Linked-in

Kamuya yönelik vergi ve idari para cezası gibi borçları bulunan vatandaşlar yapılandırma düzenlemesiyle birlikte ödeme süreci detaylarını takip ediyor. Borç yapılandırma düzenlemesinde son ödeme tarihi için geri sayım başladı.

Borç yapılandırma da taksitle ödeme yapacaklar için birinci ve ikinci taksit ödemelerinin de belirtilen tarihte yapılması gerekiyor. 

BAŞVURU SÜRESİ 3 TEMMUZ’DA BİTTİ

Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun kapsamında kamuya yönelik vergi ve idari para cezası gibi borçlara yapılandırma düzenlemesi getirildi. 

Düzenleme kapsamında; kamuya yönelik vergi ve idari para cezası gibi borçları yapılandırmak isteyenler için başvurular 3 Temmuz tarihinde sona erdi.

Başvuruların tamamlanmasının ardından gözler son ödeme tarihine döndü. 

SON ÖDEME TARİHİ 31 TEMMUZ

Düzenleme kapsamında yapılandırılan borçların son ödeme tarihi 31 Temmuz. Borç yapılandırılması için tanınan süre 31 Temmuz tarihinde sona erecek. 

Yapılandırma kapsamında düzenlemeden yararlananlar tercihe göre peşin ve aylık dönemlerle azami 48 aya kadar borçlarını taksitler halinde ödeyebilecekler.

Borç tutarının tamamının ödenmesi durumunda, peşin ödeme indiriminden yararlanılabilecek. Ödeme tercihini taksitli olarak seçenler için de birinci ve ikinci taksit ödemeleri 31 Temmuz'a kadar alınacak. 

Cumhurbaşkanı Kararı ile ilk taksit ödemesi süresi uzatıldığı için birinci ve ikinci taksit birlikte ödenecek. Yapılandırma düzenlemesinden yararlanmaya devam etmek için borcun ilk iki taksitinin belirlenen sürede ve tam ödenmesi gerekiyor. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —