Tarih: 01.10.2024 14:29

Büyükşehir kültür ve sanat sezonunu açıyor

Facebook Twitter Linked-in

TRABZON,(DHA)- TRABZON Büyükşehir Belediyesi, Ekim ayında düzenleyeceği birbirinden renkli kültür ve sanat etkinlikleriyle şehri sanatla buluşturuyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, “Şehrimizin zengin kültürel mirasına ve sanatına olan tutkusunu daha da ileri taşımayı amaçlıyoruz" dedi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Ekim ayında zengin kültür ve sanat etkinlikleri ile şehri sanatın merkezi haline getiriyor. Her yaştan ve ilgi alanından insanı kucaklayan etkinlikler, söyleşilerden tiyatro oyunlarına, spor sohbetlerinden sergilere kadar geniş bir yelpazede sunulacak. Şehrin kültürel zenginliğini artırmak ve sanata olan ilgiyi pekiştirmek adına bu dolu dolu program 2 Ekim Çarşamba (yarın) saat 19.00’da Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde Ahmet Turgut ile Gönül Başkentimiz Kudüs adlı söyleşiyle başlayacak. 3 Ekim Çarşamba günü saat 19.00’da Serdar Tuncer ile Gönle Düşenler adlı söyleşi programı ile devam edecek. 10 Ekim Perşembe günü saat 14.00’da Hakan Yoloğlu ve Abdullah Ercan spor üzerine keyifli bir sohbet gerçekleştirecek. 11 Ekim Cuma günü saat 14.00’da ise Prof. Dr. Arzu Fırat Ersoy, Prof. Dr. Ömer Yüksek ve Araştırmacı Yazar Fatih Erol’un katılımıyla Trabzon’da Sel ve Heyelan başlıklı panel düzenlenecek.

DOLU DOLU BİR PROGRAM

16 Ekim Çarşamba günü saat 19.00’da Ali Kemal Mutlu, Anıl Çuvalcı, Yasemin Uzun ve Gülçin Ecem Erdem’in yer alacağı Şarkılı Bir Şiirdir Yaşamak başlıklı dinleti, sanatseverlere unutulmaz bir deneyim sunacak. 17 Ekim Perşembe günü saat 19.00’da ise Arzu Küçükosman’ın moderatörlüğünü üstlendiği, Prof. Dr. Ülkü Eliuz ve Emin Gürdemur’un konuk olduğu Öyküde İmgesel Anlatım adlı söyleşi gerçekleşecek. 21 Ekim Pazartesi günü saat 14.00’da Dr. Mehmet Ali Doğan, gençlerle Hayata Dair konulu bir seminerde buluşacak. 24 Ekim Perşembe günü saat 19.00’da Kamuran Tuna’nın moderatörlüğünü yapacağı Şiirin Çocuk Sesi başlıklı söyleşide Gökhan Akçiçek misafir olacak. 28 Ekim Pazartesi günü saat 19.00’da moderatörlüğünü Dr. Özgenur Reyhan Güler’in yapacağı ve Kazım Karabekir’in kızı Timsal Karabekir’in konuk olarak katılacağı Dünü Unutma, Yarına Hakkın Olsun başlıklı programda, Milli Mücadele’den Cumhuriyet’e Kazım Karabekir’in anıları paylaşılacak. 30 Ekim Çarşamba günü saat 19.00’da Melih Aydın ile Şiirlerle Hatıralar: Duygusal Bağlar Kurmak başlıklı dinleti izleyicilerle buluşacak.

ÇOCUKLAR TİYATROYA DOYACAK

Ekim ayının tiyatro programı da oldukça zengin. 4 Ekim Cuma günü saat 20.00’da Tatlı ve Öfkeli adlı yetişkinlere yönelik tek perdelik komedi sahnelenecek. 5 Ekim Cumartesi günü saat 13.00’da Tospik’in Hikayesi adlı çocuk oyunu, 6 Ekim Pazar günü saat 13.00’da Harika Şapka adlı çocuk oyunu izleyiciyle buluşacak. 11 Ekim Cuma günü saat 20.00’da Depo adlı yetişkin tiyatrosu, 12 Ekim Cumartesi günü saat 13.00’da Pamuk Prenses, 13 Ekim Pazar günü saat 13.00’da Kaptan Tufan adlı çocuk oyunları sahnelenecek. 18 Ekim Cuma günü saat 20.00’da Kasabalı adlı yetişkin tiyatro gösterisi, 19 Ekim Cumartesi günü saat 13.00’da Hacivat-Karagöz, 20 Ekim Pazar günü saat 13.00’da Bir Bavul Oyun adlı çocuk tiyatroları sahne alacak. 25 Ekim Cuma günü saat 20.00’da Arızalı Beyinler adlı yetişkin oyunu, 26 Ekim Cumartesi günü saat 13.00’da Oyuncak Müzesi ve 27 Ekim Pazar günü saat 13.00’da Orman Koruyucuları adlı çocuk tiyatroları seyirciyle buluşacak.

KONSER, SERGİ VE FUTBOL TURNUVASI DA VAR

Ayrıca 10 Ekim Perşembe günü saat 13.00’da Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde Dualı Sultan Gömlekleri ile Geleneksel Türk Sanatları sergisi açılacak ve bu sergi 15 Ekim Salı gününe kadar sanatseverlerin ziyaretine açık olacak. Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında ise 29 Ekim Salı günü saat 19.00’da 15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Parkı’nda Onay Şahin konser verecek. 8-9 Ekim tarihleri arasında Avni Aker Millet Bahçesi’nde düzenlenecek Efsanelerle Yeniden adlı futbol turnuvası da spor tutkunlarını bir araya getirecek. Filistin yararına yapılacak turnuva ile merhum Trabzonspor başkanları Mehmet Ali Yılmaz, Ahmet Salih Erdem ve Mustafa Şamil Ekinci yad edilecek.

BİRLİKTELİK OLUŞTURMAK ÖNCELİĞİMİZ

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, şehrin zengin kültürel mirasına ve sanatına olan tutkuyu daha da ileri taşımayı amaçladıklarını belirterek, “Bu kapsamda, yeni kültür ve sanat sezonumuzu açmaktan büyük bir heyecan duyuyor, herkesi bu coşkuya ortak olmaya davet ediyoruz. Yeni sezonumuzda, seminerlerden sergilere, müzik ve tiyatro alanlarındaki gösterilere kadar çok geniş bir yelpazede yer alan etkinlikler vatandaşlarımızı bekliyor. Konserlerimiz, panellerimiz, yetişkin ve çocuk tiyatrolarımız ile her yaştan hemşehrimizin farklı ilgi alanlarına hitap etmeyi, etkinliklerimizden tüm aile bireylerimizin faydalanmasını sağlamayı hedefliyoruz. Kültür ve sanat, toplumsal gelişimin temel taşlarıdır. Bu nedenle, sanatı halkımızın yaşamına entegre etmek ve sosyal bir birliktelik oluşturmak önceliğimizdir. Her bir etkinliğimiz, hemşehrilerimizin bir araya gelmesini ve kültürel paylaşımda bulunmasını sağlamak için tasarlanmıştır. Bu sezon, halkımızla birlikte daha güzel anılara, keşiflere ve deneyimlere imza atmayı umuyoruz” dedi.

FOTOĞRAFLI




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —