Tarih: 23.10.2024 13:56

Çayeli'de Heyelan Bölgesinde Kaçak İnşaat Skandalı: Üç Kez Mühürlenen Villa Tamamlandı

Facebook Twitter Linked-in

Rize'nin Çayeli ilçesine bağlı Limanköy Mahallesi'nde, heyelan bölgesinde bulunan bir alanda Burhan Bakir ve Ali Rıza Bakir'e ait lüks villa inşaatı, üç kez mühürlenmesine rağmen kaçak olarak tamamlandı. Bölge sakinleri ve özellikle şikayetçi vatandaş Ahmet Ardal, yıllardır süren hukuksuzlukla mücadele ettiklerini dile getirdi. Ardal, Çayeli Belediyesi'nin, kaçak inşaata karşı verdiği mücadelede kendisini tehdit ettiğini öne sürdü.

Vatandaşın Mücadelesi

Ahmet Ardal, yıllardır bu kaçak inşaata karşı çıktığını belirterek, "Belediye başkanı bana başta ‘şikayetçi ol’ dedi. Şikayetçi oldum, ama sonra benimle ters düştü. Üç kez mahkeme kararıyla inşaat mühürlendi, fakat ne inşaatı durdurdular ne de inşaatçılar geri adım attı," dedi. Ardal, evinin bulunduğu bölgenin heyelan alanı olduğunu, bu nedenle komşusunun yaptığı kaçak inşaatın tehlike oluşturduğunu vurguladı.

Tehdit İddiaları

Ahmet Ardal, kaçak inşaatı şikayet ettiği için Çayeli Belediyesi tarafından tehdit edildiğini iddia etti. “Belediye, dedemden kalma evimi yıkmakla tehdit ediyor. Bunun üzerine savcılığa suç duyurusunda bulundum,” diye konuşan Ardal, sürecin hukuki olarak devam ettiğini ifade etti.

Mahalle Sakinlerinden Tepki

Mahalle sakinlerinden Fikri Özdemir, bölgenin heyelan riski altında olduğunu belirterek, inşaat sahiplerinin yasa dışı işlemlerle projeyi tamamladığını söyledi. Özdemir, "Burası heyelan bölgesi. İnşaat sahibi Ankara’dan işini halletti, belediye de mühürleri görmezden geldi. Parası olan her şeyi yapabiliyor," ifadelerini kullandı.

Adalet Talebi

Ahmet Ardal ve ailesi, kaçak inşaatın bölgedeki güvenlik ve çevre açısından ciddi sorunlara yol açtığını, inşaat sırasında meydana gelen çatlaklar ve imara aykırı yapılar nedeniyle adalet beklediklerini ifade etti. Ardal’ın eşi Ayla Ardal da, “Üç kez mühürlenen inşaatı bitirdiler, biz devletimizden adalet istiyoruz,” dedi.

Kaçak inşaat ve çevre tahribatıyla ilgili hukuki sürecin devam ettiği ve bölgedeki yasa dışı uygulamaların sonlandırılması talep ediliyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —