Tarih: 30.09.2023 09:59

Çayelili Minikler ÇAYMER'de Çay Üretimini Öğrendi

Facebook Twitter Linked-in

Çayeli Büyükköy İlkokulu 3. ve 4. Sınıf öğrencileri, sınıf öğretmenleri Meryem Yazıcı ve Ayşe Öztürk koordinatörlüğünde ÇAYMER'e ziyarette bulundu.

Çalışanlar eşliğinde çay yapım aşamaları ve paketleme alanları kontrollü gezildi. Laboratuvarlarda yapılan deney ve analizler izlendi. Son olarak personelin özenle hazırladığı 5 farklı çay öğrencilere ve öğretmenlere tanıtıldı.

Ziyaret sonunda öğrenciler, çay üretimi hakkında önemli bilgiler edindi. Çay yapım sürecini yerinde görerek, çay hakkındaki meraklarını giderdi.

Öğrenciler, ÇAYMER Müdürü Teoman Bey nezdinde bütün çalışanlara sıcak karşılamaları için teşekkür etti.

Çay yapım aşamaları anlatıldı

ÇAYMER ziyaretinde öğrencilere, çay üretiminin tüm aşamaları anlatıldı. Çay toplanmasından, işlemeye, paketlemeye kadar tüm süreçler hakkında bilgi verildi.

Öğrenciler, çay toplanırken nelere dikkat edilmesi gerektiğini, çay nasıl işlendiğini ve paketlendiğini öğrendi.

Laboratuvarda deney ve analizler izlendi

ÇAYMER'in laboratuvarlarında yapılan deney ve analizler de öğrencilere gösterildi. Öğrenciler, çay kalitesini nasıl ölçtüklerini ve çaydaki farklı aromaların nasıl elde edildiğini öğrendi.

Öğrencilere çay ikram edildi

Ziyaret sonunda ÇAYMER personeli, öğrencilere ve öğretmenlere özenle hazırladıkları 5 farklı çay ikram etti. Öğrenciler, çayların farklı aromalarını tatma fırsatı buldu.

Öğrenciler, ÇAYMER ziyaretinden çok memnun olduklarını ifade etti. Çay üretimi hakkında önemli bilgiler edindiklerini ve çayı daha iyi anladıklarını söyledi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —