Tarih: 24.06.2024 13:39

ÇAYKUR 2024 Yılı 2. Sürgün Yaş Çay Alım Kampanyasını Başlatıyor

Facebook Twitter Linked-in

Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR), 2024 yılı 2. Sürgün yaş çay alım kampanyasını 26 Haziran Çarşamba günü başlatacağını duyurdu. ÇAYKUR'dan yapılan açıklamada, planlanan çay alım çalışmalarının sorunsuz bir şekilde devam ettiği ve bölgede aile işletmeciliği olarak başlayan çay tarımının gelecek nesillere aktarılmasının önemine vurgu yapıldı.

Doğru Uygulamalar ve Politikalarla Çaya Sahip Çıkma Vurgusu

ÇAYKUR açıklamasında, "Çay tarımının doğru uygulama ve politikalarla desteklenerek çayımıza sahip çıkmakla mümkün olacağı" belirtildi. Üreticilere, çay hasadının dikkatle yapılması, ürün içinde yabancı ot, kök ve kuru yaprak bulunmaması konusunda uyarılar yapıldı.

Koordinasyon ve Denetim Çalışmaları

ÇAYKUR, misyon bilincinin gereği olarak gerekli koordinasyon ve denetim çalışmalarını uygulamaya aldığını ve sektör içi çalışmaları yakından takip ettiğini bildirdi. Daire başkanları ve fabrika müdürleri ile düzenli olarak gerçekleştirilen kampanya hazırlıkları ve istişare toplantılarının neticesinde, bölgelerde çayın gelişim süreçlerine uygun olarak 2. sürgün çay alımlarına 26 Haziran 2024 Çarşamba günü başlanacağı açıklandı.

Üreticilere Bereketli Bir Sezon Dileği

ÇAYKUR, ikinci sürgün sezonunun tüm üreticiler için huzurlu ve bereketli geçmesini temenni ederek, üreticilere başarılı bir kampanya dönemi diledi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —