Tarih: 04.06.2023 09:19

ÇAYKUR, Bölgesel Olarak Kontenjan Uygulamasına Başlıyor

Facebook Twitter Linked-in

Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü, kontenjan uygulamasına geçerek bazı bölgelerde çay alımlarını düzenlemeye başladığını üreticilere duyurdu. 10 Mayıs 2023 tarihinde başlatılan yaş çay alım kampanyası boyunca kontenjansız alımlara devam eden ÇAYKUR, yoğunluk yaşanan bölgelerde kontenjan uygulamasına ihtiyaç duyduğunu belirtti.

Bugün yapılan bildirimde, Çaykur'un Hemşin Çay Fabrikası'na çay veren üreticilere hitaben, "İzdiham nedeniyle 04.06.2023 tarihinden itibaren yaş çay alımları dekara 50 kg olarak yapılacaktır. Lütfen kontenjanınız kadar çay toplayınız" denildi.

Daha önceki bir açıklamada ise ÇAYKUR, "10 Mayıs 2023 tarihinde yaş çay alımlarımız başlamış olup devam etmektedir. Bugün itibariyle 103 bin ton yaş çay alımı yapılmıştır. Yaş çay alımlarımız kontenjansız bir şekilde devam ettiğini belirtmek isteriz. Hava şartları nedeniyle çay tazeliğini korumaktadır. Acele edilmemesi gerektiğini de hatırlatmak isteriz. Çay alımlarımız başladığı gibi devam edecektir" şeklinde bir açıklama yapmıştı.

ÇAYKUR, kontenjan uygulamasına geçiş yapmasıyla birlikte çay üreticilerinden kontenjanlarını aşmamalarını ve belirlenen miktar kadar çay toplamalarını istiyor. Bu uygulama, yoğunluk yaşanan bölgelerde yaş çay alımlarının daha düzenli ve kontrollü bir şekilde yapılmasını amaçlıyor.

HABER: DERYA ÇATAN




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —