Tarih: 29.11.2023 14:43

Çaykur, Ekim ayı yaş çay bedellerini üretici hesaplarına aktarmaya başladı

Facebook Twitter Linked-in

Çaykur Genel Müdürü Yusuf Ziya Alım, Ekim ayı içinde aldıkları 22 bin ton yaş çay bedeli olarak üretici hesaplarına 330 milyon TL aktarımına başlandığını belirterek, "Ekim ayında aldığımız organik çay dışında üreticilerimize borcumuz kalmamakta, bugüne kadar üreticilerimize 7 milyar dolayında ürün bedeli ödemişi yaptık" dedi.

Alım, Kasım sonu itibarıyla 110 bin ton kuru çay satışı gerçekleştirdiklerini belirterek, "Yıl sonunu 130 bin ton olarak hedefledik. Şu an stoklarımızda 100 bin ton dolayında kuru çayımız bulunmakta. Yeni yıla 80 bin ton stok ile girmeyi hedefliyoruz. Mayıs sonuna kadar 50 bin ton hedefimiz var ve yeni sezona 30 bin ton dolayında kuru çay stoku ile gireceğimizi düşünüyorum" dedi.

Çaykur, 2023 yılı yaş çay sezonunda üreticilerden 582 bin ton yaş çay yaprağı almış ve bunun karşılığında 6 milyar 808 milyon TL ödeme gerçekleştirmiş olacak.

Üreticiler, ödemelerle rahatladı

Ekim ayı yaş çay bedellerinin üretici hesaplarına aktarılmasıyla birlikte üreticiler rahat bir nefes aldı. Üreticiler, ödemelerin zamanında yapılmasından dolayı memnun olduklarını dile getirdiler.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —