Tarih: 21.09.2024 14:15

Çaykur’a Enerji Verimliliği Üstün Başarı Belgesi

Facebook Twitter Linked-in

T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, ÇAYKUR Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Ziya Âlim’e, "Binalarda Enerji Verimliliği Üstün Başarı Belgesi" takdim etti.

Bakan Bayraktar, 15 Ağustos 2024 tarihli belgesinde, “Kamu Binalarında Enerji Tasarrufu” konulu 2019/18 Sayılı Cumhurbaşkanı Genelgesi çerçevesinde yapılan enerji verimliliği önlemleri sayesinde, 2019-2023 döneminde %16 ve üzerinde enerji tasarrufu sağladıkları için ÇAYKUR’un bu başarıyı elde ettiğini belirtti. Bayraktar, ülkenin enerji verimliliği hedeflerine katkılarından dolayı ÇAYKUR’a teşekkür etti ve başarılarının devamını diledi.

ÇAYKUR Genel Müdürü Yusuf Ziya Âlim, göreve geldiği günden bu yana, kurumun fabrika ve genel müdürlük binalarındaki enerji verimliliği uygulamalarıyla dikkat çekiyor. Enerji tasarrufu ve mevcut kaynakların verimli kullanımı konularında yürüttüğü çalışmalarla tanınan Alim, üreticilerin ve kurumun menfaatlerini gözeten projelerine devam ediyor.

Bu başarı, ÇAYKUR'un sürdürülebilir enerji politikaları ve çevresel duyarlılığının bir göstergesi olarak dikkat çekiyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —