meritking kingroyal

CHP Lideri Özgür Özel: “Böyle Giderse, Erken Seçimi Millet İster, Önünde Kimse Duramaz”

CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL:-“SANA GÖRE DEMOKRASİ, BANA GÖRE DEMOKRASİ OLMAZ”

CHP Lideri Özgür Özel: “Böyle Giderse, Erken Seçimi Millet İster, Önünde Kimse Duramaz”
SİYASET 4.06.2024 18:05:00 0

 

-“BU DEVLETİN BU HALE GETİRİLMESİNE AKP VE MHP’NİN ANAYASA TANIMAZLIĞI SEBEPTİR”

-“BÖYLE GİDERSE, ERKEN SEÇİMİ MİLLET İSTER, ÖNÜNDE KİMSE DURAMAZ”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM Grup Toplantısında, “Bizim milletten aldığımız vazifenin gereğini yapmak boynumuzun borcu. Ancak birileri yumuşama derken, kırmızı çizgilerim var diye bir hat çekip, sakın o hattın arkasına saklanıp, anayasaya uymamayı, Anayasa Mahkemesi’ni tanımamayı, kayyum politikaları ile halkın iradesine el koymayı, toplantı ve gösteri yürüyüşünü gasp etmeyi, yok sayılan toplum kesimlerini daha da ezmeyi kırmızı çizgi görüyorsa, orada ne yumuşamadan, ne normalleşmeden bahsedilemez” dedi. Özel, “Böyle giderse, erken seçimi millet ister, önünde kimse duramaz. Bu kadar net. Millet sesini duymayana duyurur, kendini görmeyene gösterir, önümüzdeki demokratikleşme, normalleşme ve mağdura sahip çıkma, emeklinin yüzünü güldürme, asgari ücretliye sahip çıkma dönemini okuyan okur, okumayana bu millet okumadığı mektubu genel seçimlerde okutur” ifadesini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM Grup Toplantısına Kayseri’de eğitim uçağının düşmesi sonucu şehit olan pilotları anarak başladı. Özel, “Maalesef sabahleyin kötü bir haber aldık. Kayseri’de bir eğitim uçağı düştü. İki şehidimiz var. Hava Pilot Albay Uğur Yıldız, Hava Pilot Albay Gökhan Özer’i kaybettik. İki şehidimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Ailelerine, Hava Kuvvetlerine, Silahlı Kuvvetlerimize ve milletimize baş sağlığı dileklerimizi iletiyorum” dedi.

“PARTİMİZE VE BABA OCAĞINA HOŞ GELDİNİZ DİYORUM”

Özel, Cumhuriyet Halk Partisi’ne katılan Antalya Milletvekili Aykut Kaya ve Prof. Dr. Murat Karaman’a rozet taktı. Özel, “Bildiğiniz gibi bu partinin bir baba ocağı olduğunu, bu baba ocağının 973 ilçede, 81 ilde bacasının tüttüğünü, çorbasının kaynadığını, çayının demli olduğunu, bu baba ocağında olmak isteyen, katkı sağlamak isteyen herkesin yurdun dört bir yanında ruhu daralanların, başı sıkışanların, pişman olanların, gerek parlamentoda, gerek siyasette baba ocağında katkı sağlamak isteyen herkese açık olduğunu söylemiştik. Önümüzdeki günlerde çok farklı siyasi görüşlerden ama Türkiye İttifakı’nın mensupları, yani milliyetçi demokratlar, muhafazakar demokratlar, Kürt demokratlar, CHP’ye katılmak istiyorlar. Belli bir düzen içinde ve her katılımla önemli bir güç bularak devam ediyoruz. Bugün aramıza iki kıymetli siyaset arkadaşımız katılıyor. Galatasaray Lisesi ve Hacettepe Üniversitesi İngilizce Tıp Fakültesi mezunu, uluslararası alanda tanınan bir kulak, burun, boğaz, baş ve boyun cerrahisi uzmanı, Paris’te bulunan Hospital Foch, California eyaletindeki Stanford Üniversitesi’nde ihtisas yapmış. Deneysel ve klinik cerrahi konusunda uzman, Robotik Kulak, Burun ve Boğaz Derneği Başkanı, aktif politikaya atıldıktan sonra öğretim üyeleri, klinisyenler, eğitimciler, bilim insanları, sağlık endüstrisinden yetkin kişilerden oluşan 200 kişilik sağlık platformunun kurucusu, başkanlığını yapan. Türkiye’nin sağlık anayasası üzerinde çalışan bu 200 kişilik ekibin lideri. Tıp ve eğitimdeki kariyeri dışında kültür, sanat, sinema ve radyo, televizyon programcılığında, Atatürk gençliği ile kariyer ve eğitim alanların mentörlük yapan çok yönlü, çok genç ve eşinin kaybından sonra iki evladının hem annesi, hem babası olan değerli dostumuz Prof. Dr. Murat Karaman partimize katılıyor. Buyursunlar. Lisans eğitimini Anadolu Üniversitesinde, lisans dışı eğitimlerini yurt dışındaki çeşitli üniversitelerde tamamlayan, DEİK Türkiye Esteryo İş Konseyi Başkanı, Türkiye Norveç İş Konseyi Başkan Yardımcılığı, Türkiye İrlanda İş Konseyi Başkanlığı görevlerini yürüten çok sayıda sivil toplum örgütünde göre alan, genç, dinamit, başarılı, bu dönem Meclis’te birlikte görev yaptığımız, Antalya milletvekilimiz Aykut Kaya, kızı Azra ve oğlu Kutay ile birlikte geliyorlar. Aykut Bey dedi ki ‘Baba ocağına dönmemi en çok Azra ile Kutay istedi. Onları kıramadım geliyorum’ dedi. Kutay’ın rozetini 18 yaşı gelince takmak üzere eline veriyoruz. Burada dursun. CHP ailesi bundan sonra Antalya’da da Meclis grubunda da daha güçlü. Bir kez daha hem Sayın Aykut Kaya’ya, Sayın Murat Karaman’a partimize ve baba ocağına hoş geldiniz diyorum” ifadesini kullandı. Özel, şunları kaydetti:


 


Özel Bireylerin Yeteneklerini Destekleyen Mutlu Köy, Yeniliklere Hazırlanıyor

Ekonomik Sıkıntılarla Boğuşan Kemalpaşalı Esnaflar: Gürcistan Sınırında Ne Değişti?

Artvin Arıcıları Uyarıyor: Destek Gelmezse Arıcılık Tehdit Altında!

Of'ta Atatürk Heykeline Yönelik Çirkin Saldırı Kınandı

Trabzon ve Gümüşhane, Çakırgöl Turizm Projesinde İş Birliğine Gidiyor

Kültür Yolu Festivali Trabzon'un Tarihi ve Kültürel Mirasını Kutluyor

Arsin Belediyesi Yerli ve Milli Ata Tohumu Ekim Etkinliği Düzenledi

Livane Sanayi Sitesi Genel Kurulu’nda Önemli Ziyaret

Trabzon'da iki kişi arasında çıkan tartışma silahlı kavgaya döndü: 1 kişi yaralandı!

Trabzon'da Kültür ve Sanat Şöleni: Kültür Yolu Festivali

Fındık Fiyatları Yükselişte: Türkiye Genelinde Güncel Durum 22 Haziran 2024

Amasya Genelgesi'nin 105. Yılında İstiklal Mücadelesi Anılıyor

Bayram Tatili Dönüş Yolunda Güvenlik Önlemleri Artırıldı

Bayburt Belediyesi Çöp Konteynerlerini Dezenfekte Ediyor

AK Parti’den Araklı’ya Ekonomik Kalkınma Ziyareti

  • Pazar 24.6 ° / 18.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.3 ° / 18.9 ° Güneşli
  • Salı 26.8 ° / 20.1 ° Güneşli
  • BIST 100

    10771,40%0,29
  • DOLAR

    32,82% 0,04
  • EURO

    35,04% -0,18
  • GRAM ALTIN

    2449,21% -1,62
  • Ç. ALTIN

    4004,66% 0,79

Rize

23.06.2024

  • İMSAK 02:39
  • GÜNEŞ 04:39
  • ÖĞLE 12:25
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 20:01
  • YATSI 21:52