Tarih: 13.07.2023 13:00

CHP Rize İl Örgütü, TRT Genel Müdürü'nü Yanlı Yayınlarıyla Suçladı

Facebook Twitter Linked-in

Rize'nin Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Örgütü, TRT Genel Müdürü Zahid Sobacı'yı yanlı yayınlarıyla suçlamak için bugün adliyeye başvuruda bulundu. Parti temsilcileri, Sobacı'nın göreve geldiği günden bu yana TRT'de tarafsızlık ilkesine uymadığını ve özellikle CHP'yi yok sayan veya kötüleyen yayınlar yaptığını belirtti.

TRT, devletin ve milletin kuruluşu olarak herkesin vergileriyle finanse edilmektedir. Ancak CHP Rize İl Örgütü, TRT'nin bu sorumluluğunu yerine getirmediğini iddia etti. Özellikle seçim döneminde TRT'nin, devlet televizyonu olmak yerine AKP'nin propaganda makinesi gibi çalıştığını dile getirdiler. Genel Başkanları ve partilerini yok sayan bir zihniyetin demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçtiğini vurguladılar ve bu kişilerin siyasi tarihimizde yargılanacaklarını ve mahkum edileceklerini belirtti.

CHP Rize İl Örgütü, TRT'nin yanlı yayınlarına dair bazı örnekler sunarak iddialarını destekledi. Bu örnekler arasında, CHP Genel Başkanı, MYK üyeleri, PM üyeleri ve milletvekillerinin TRT ekranlarında canlı yayınlanan hiçbir programa davet edilmediği, Genel Başkanın siyasi konuşmalarının ya hiç yayınlanmadığı ya da çok az yayınlandığı, grup toplantılarının kesilerek yayınlandığı ve CHP'nin siyasi reklamlarının TRT'de düşük bir yayın süresine sahip olduğu yer alıyor.

Ayrıca, TRT'de CHP ile ilgili haberlerin çoğunlukla olumsuz bir şekilde yapıldığı, Genel Başkanın konuşmalarının ya hiç yayınlanmadığı ya da kırpılarak yayınlandığı da vurgulandı. Bu örneklerle birlikte CHP Rize İl Örgütü, TRT Genel Müdürü Zahid Sobacı'yı halkın haber alma hakkını engellemekle, siyasi haklarını kullanmalarına ve duyurmalarına izin vermemekle suçladı.

CHP Rize İl Örgütü temsilcileri, bu nedenlerle TRT Genel Müdürü Sobacı'yı adli makamlara şikayet etmek için adliyeye başvurduklarını açıkladılar. Adaletin sağlanması ve bu adaletsizliğin sorumlularının hesap vermesi gerektiğini belirterek, hukuk önünde sorumluluklarının yerine getirilmesini talep ettiler.

CHP Rize İl Örgütü, TRT Genel Müdürü'nün yanlı yayınlarıyla suçladığı suç duyurusunu yapmak üzere adliyeye geldiğini bildirdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —