Tarih: 12.09.2023 11:07

Çocuğa istismar bitmek bilmiyor

Facebook Twitter Linked-in

Gün geçtikçe artan istismar vakaları üzerine biz de vatandaşlara, “Çocuğa yapılan istismarlar hakkında ne düşünüyorsunuz?” diye sorduk. Vatandaşlar ise bitmek bilmeyen istismara karşı, “En ağır cezalar gelmeli. Gelmeli ki kimse bunu yapamasın” dediler.

SUÇ DOSYALARI

Adalet Bakanlığı’nın verilerine göre, 2022 yılındaki suç dosyalarının yüzde 40’ı çocuğa karşı cinsel istismardan oluşuyor. Yani sadece 2022’de 20 bin 459 çocuk istismarı olayı gerçekleşti. TÜİK rakamlarına göre 2021 yılında 117’si 15 yaşından küçük 7 bin 190 çocuk doğum yaptı. 

“İDAM EDİLMELİ”

Naciye Birinci, “Ben asıl şunu söylemek istiyorum. Ensar Vakfı’nda onca erkek çocuğuna tecavüz edildikten sonra tecavüzcüyü alıp başka bir vakfa başkan yaptılar. Rabbim böyle insanların belasını versin. Bunların cezası idam olmalı. Önce bunların böyle rahatça sokakta gezmesine müsaade edenleri idam edeceksin. Sonra da o kişilere güvenip aklının ucundan çocuğa pis herhangi bir düşünce geçirenleri idam edeceksin ki akılları başlarına gelsin. Demokrasi Meydanı’nda böyle iki tanesini sallandıracaksın. Bak bakalım bir daha çocuğa kafa kaldırabiliyorlar mı?” ifadelerini kullandı.


“ADALET BU MU?”

Cezaların hafifliğinden suçlarına arttığını düşünen Efrahim Solak, “Affedersiniz ama etrafta adam kalmamış. Erkek olmaktan utanıyorum artık. Ben bile sokağa çıkmak istemezken çocuğumuz, kadınımız ne yapsın ki? Çevremiz o kadar kötüleşti ki kimseye güvenimiz kalmadı. Bu insanların ya psikolojisi bozuk ya da pedofili artık suç değil. Bu insanlar artık nereye saldıracağını bilmiyor. Bu cezalar da böyle oldukça ortam asla düzelmez. Adam kadın öldürüyor, çocuğa istismarda bulunuyor 2 güne dışarıda oluyor. Suçu olmayana ömür boyu ceza. Böyle sapkınlıkları olanlara kısa süreli cezalar. Bu şimdi adalet mi?” şeklinde konuştu.

“HUZUR KALMADI”

İstismar suçundan içeride olan suçluların kısa bir sürede dışarı çıktığını belirten Hanife Yağcı, “Bu cezalar yeterli ve caydırıcı değil. İçeriye giren 2 güne geri çıkıyor. En ağır cezalar ile yargılanmalılar. Bizim verdiğimiz vergilerle rahatça besleniyorlar. Zaten en kısa sürede dışarı geri çıkıyorlar. Önceden böyle değildi. Şimdi çocuklarımızın başında kimse olmadan rahatça sokaklara salamıyoruz. Ne huzurumuz ne de çocuklarımızın oyun alanı kalmadı. Kimin ne olduğu belli değil. Çocuk istismarcılarının Allah belasını versin” dedi.


“EN AZ 30 SENE”

Adnan Atlı, “Çocuğa, kadına ve hayvana cinsel istismarda bulunan tüm herkes en az 30 sene ile yargılanmalı. 30 sene de şöyle yeterli; İçeride böyle adamları rahat bırakmazlar. 30 senede elli kere geberip giderler. Hadi kadın bacağını açtı, çocuk saftı anlamadı ya ülkemizde elektrik direğine tecavüz eden insanlar var. Bunlar nasıl sokakta gezebiliyorlar? Yaptırımlar oldukça yetersiz. Yetersiz olduğundan dolayı da suç oranları git gide artıyor” şeklinde konuştu.


“NE İSTİYORSUNUZ?”

Gülsen Büyükden, “Ben de bir kız çocuğu annesiyim. Hiçbir erkeğin kızıma yanaşmasını ve dokunmasını istemiyorum. Dayısı, amcası dahi çocuğumu kucağına aldığında dikkatlice takip ediyorum. Çevremiz o kadar bozuldu ki her ne kadar akrabam, yakınım dahi olsa çocuğuma ne gözle baktıklarını bilemez duruma geldik. Allah başa vermesin. Kız çocuğu erkek çocuğu fark etmez biliyorum ama konu hele ki kız çocuğu olunca insan daha tedirgin oluyor. Kaç yaşında insanlara denk geliyoruz durumları içler acısı. Ufacık çocuklarımızdan ne istiyorlar. Anlatırken bile çok kötü oldum” dedi.


“BURADA NASIL BARINIYORLAR”

Sevdiye Karadeniz, “Ben istismarı kabul edemiyorum. Benim de 2 tane torunum var. Kesinlikle sokağa çıksınlar istemiyorum. Köşe başlarında çocuğa taciz tecavüz oldukça arttı. Hatta bizim de başımıza geldi.15 yaşında torunumu geçen gün yabancı uyruklu biri taciz etti. Ya benim vatanımda, benim evladıma yabancı biri nasıl taciz edebiliyor? Bunlar burada nasıl barınıyor? Büyüklerimizden tek isteğim sapık zihniyetli tüm herkesin en ağır cezalarla yargılanmasıdır. Hatta idam gelmeli ki yaptıkları şeyin en ağır cezasıyla karşı karşıya kalmalılar” şeklinde konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —