Tarih: 12.10.2023 10:41

Çocuklu ailelere 5000 TL verilecek

Facebook Twitter Linked-in

Cumhurbaşkanı talimatı ile Türkiye Cumhuriyeti Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan destek ödemeleri devam ediyor. Bakanlık, yeni yardım için kolları sıvadı. 1-2-3-4 çocuğu olan ailelere bakanlık tarafından PTT üzerinden 5000 TL yardım parası ödenecek. İşte Aile Bakanlığı çocuklu ailelere sosyal yardım şartları…

Çocuklu ailelere sosyal yardım imkanı için e-devlet Platformu üzerinden başvurular açıldı. T.C kimlik numarası ve şifresi ile giriş yapanlar buradan başvuru formunu doldurarak işlemlerini tamamlayabilecek. 5000 TL'ye Varan Sosyal Yardım ödemesi PTT üzerinden çocuk sahibi ailelere sağlanacak.

Uzun süreden beri verilen çocuklu ailelere yardım imkanı SED ödemesi olarak biliniyor. İlkokul ortaokul lise öğrencilerine farklı miktarda ödeme çocuk başına yapılıyor. Aileler Her çocuk için başvuru yaparak sed yardımı alma imkanına sahip oluyor. Ekonomik anlamda zorluk çeken çocuklarının okul masraflarını karşılamakta zorlanan Haneler için başlatılan yardım aile Bakanlığı'nın en önemli yardımlarından biri olarak öne çıkıyor.

Yine çocuk sahibi aileler için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan birçok farklı sosyal yardımda bulunuyor. Doğum yapan kadınlara verilen yardımlar ve çocuklar için kırtasiye ve okul masraflarına verilen yardımlar Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan tamamen karşılıksız olarak sağlanıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı üzerine başlatılan bu sosyal yardım ve destek ödemelerinden faydalanmak son derece kolay. Eğer hane içinde kişi başına düşen geliriniz Asgari ücretin üçte birinden az ise hiç beklemeden T.C kimlik numaranız ve şifrenizle Giriş yaparak başvuru işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz. Başvurusu olumlu sonuçlananlara verilecek olan yardım ödemeleri sadece 10 günde sonuçlanıyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —