Tarih: 21.10.2024 19:08

Cübbeli Ahmet Hoca, Rize'de Ahde Vefa Gecesi'ne Katılıyor

Facebook Twitter Linked-in

İlahiyat dünyasının önemli isimlerinden Cübbeli Ahmet Hoca, hocası Resul Bölükbaşı Hocaefendi’nin vefatının 4. yıl dönümü vesilesiyle Rize’de düzenlenecek olan “Ahde Vefa Gecesi” anma programına katılacak. Program, 9 Kasım 2024 Cumartesi günü Rize merkeze bağlı Engindere Mahallesinde yer alan Saadet Sarayı Düğün Salonunda Hidayet Vakfı tarafından organize edilecek.

Merhum Resul Bölükbaşı Hocaefendi, Rize’nin manevi önderlerinden biri olarak kabul ediliyordu ve Mahmud Efendi Hazretleri tarafından “İlim Dağı” olarak nitelendirilmişti. Nakşibendi Tarikatı İsmailağa Cemaati’nin önde gelen isimlerinden olan Bölükbaşı Hocaefendi, koronavirüs nedeniyle 28 Aralık 2020 tarihinde vefat etmişti.

Anma programına, İlahiyat camiasının tanınmış isimlerinden Üsküdar Büyük Çamlıca Camii İmam Hatibi Şeyhü'l-Kurra İshak Danış Hoca, Rize Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Eğitim Merkezi Müdürü Dr. Seyit Badır ve Cübbeli Ahmet Hoca da katılacak. Bu anlamlı gece, Resul Bölükbaşı Hocaefendi’nin hatırasına vefa göstermek ve ilim yolunda bıraktığı mirası yâd etmek amacıyla düzenleniyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —