Tarih: 28.05.2023 13:55

Cumhurbaşkanı kararı ile 60 ay vadeli 10.000 TL destek kredisi müjdesi! V

Facebook Twitter Linked-in

Cumhurbaşkanı kararı ile 60 ay vadeli 10.000 TL destek kredisi müjdesi! Vakıfbank Halkbank ve Ziraat Bankası sahaya indi - Bankaların kredi faiz oranları büyük bir hızla yükselirken devreye bir kere daha kamu bankaları girdi. 

Vakıfbank, Halkbank ve Ziraat Bankası tarafından verilecek olan destek kredisi müjdesi bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verildi. Yeni destek kredisi paketinde vade 60 ay olarak ilan edildi. Böylelikle aylık taksit tutarı düşürüldü. 

ISI YALITIM KREDİSİ NEDİR, KİMLERE VERİLİR?

Kamu bankaları arasında yer alan Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank tarafından verilecek olan yeni kredi paketi müjdesini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bizzat kendisi açıklamıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı konuşmasında Rusya ile Ukrayna arasında patlak veren savaşın etkisi ile artan doğalgaz fiyatları sonrasında ısı yalıtım kredisi vereceklerini müjdelemişti. Söz konusu kredi paketinde vade 60 ay olarak açıklanırken kredi üst limiti ise 50 bin TL olarak belirlenmişti. 

Ziraat Bankası tarafından yapılan açıklamada "Son yıllarda tüm dünyada meydana gelen doğal afetler ile iklim değişikliğinin etkileri üst seviyelerde yaşanıyor. Küresel ısınmanın en büyük nedenlerinden bir tanesi gerek evsel kullanımların gerekse mevcut üretim süreçlerinin neden olduğu emisyon ve karbon salımı olarak kabul görüyor. Ziraat Bankası olarak sektör içindeki öncülüğümüzü bu konuya ilişkin yapılacak harcama ve yatırımların finansmanında da devam ettiriyoruz" denilerek:

Söz konusu kredi bağımsız bölüm başına azami 50.000 TL ve azami 60 ay vadede kullandırılabilecektir.

Krediye konu olabilecek harcamalar;

Yalıtımlı pencere doğrama sistemleri, kapı ve çatı sistemleri

Dış cephe mantolama ve konutun zemin, duvar ve tavanın ısı, su, ses ve/veya yangın yalıtımı

Apartman site/yönetimi bünyesindeki konutlar için, apartman/site yönetimi tarafından oy çokluğuyla karar alınması gerekmektedir. Yönetim karar defterinin Şubemize ibrazı ile başvuru yapılabilecektir" denilerek kredi çekebilecek kişiler ilan edildi. 

60 AY VADELİ 10 BİN TL KREDİNİN AYLIK TAKSİT TUTAI NE KADAR, KAÇ TL?

60 ay vadeli ısı yalıtım kredisi paketine başvuru yapan kişilerin aylık taksit ödemeleri 222 TL olarak gerçekleşecek. Kredinin toplam geri ödemesi ise 13 bin 310 TL olarak gerçekleşecek. Yani 60 ay vadeli kredi paketinde ödenecek olan toplam faiz tutarı 3 bin 310 TL olarak hesaplanacak. 


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —