Tarih: 28.10.2024 13:39

DAİMFED: Yeni projelerimizi yatay mimari stratejisi ile hazırlıyoruz

Facebook Twitter Linked-in

ADANA, (DHA)- DOĞU Akdeniz İnşaat Müteahhit Birlikleri Federasyonu ( DAİMFED ) yönetim kurulu üyeleri, Yüreğir ilçesi Kışla Mahallesi’nde yapımı devam eden bir inşaattı yatay mimari projesini yerinde inceledi.

DAİMFED üyeleriyle birlikte yaptığı incelemenin ardından bir açıklama yapan DAİMFED Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın, 2021 yılında ülkemizin yatay mimariye geçmesi gerektiği düşüncesini sektöre verilmiş bir talimat olarak algıladık. DAİMFED olarak, 2021 yılından bu yana üyelerimize dikey mimariyi bırakıp, yatay mimari ile projeler üretmemiz gerekliliğini her fırsatta dile getirdik. Bu sayede yatay mimari ile daha yaşanılabilir, altyapısı, otoparkı ve peyzajı ile yerel yönetimlerden gelecek hizmetlerin daha kolay işlevsel bir hal alacağı yapılar, projeler gün yüzüne çıkmaya başladı. Bu proje halkımızın beğenisine sunulmaya başlanmıştır. Hedefimiz, kadim çağlardan beri dünyanın en önemli deprem kuşaklarının üzerinde yer alan ülkemizde felaketlerin önüne geçmeyi başarmaktır” dedi.

ŞEHİRLEŞME KALİTESİ DİKEYDEN YATAYA GEÇİŞ İLE MÜMKÜN

Özellikle deprem felaketlerinden sonra çok katlı, dikey binaların riskli yapılar olduğunun farkına varıldığını ifade eden Karslıoğlu, “Bu projeler ile tek katlı veya çok katlı fakat hepsi de standart dışı binalar, şehrimizi zehirli bir sarmaşık gibi istila etmiştir. Özellikle depremden sonra görüldü ki, depremden yıllar önce Cumhurbaşkanımızın verdiği talimatın ne kadar yerinde ve anlamlı olduğunun farkına vardık. Dolayısıyla deprem felaketi bizlere acı gerçeği gösterdi. Bundan sonra şehirleşme kalitesini yükseltmek, dikeyden yataya geçiş ile mümkün olacaktır” diye konuştu. (DHA)

FOTOĞRAFLI




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —