Tarih: 09.09.2024 10:13

Demirözü Barajı’ndaki Arıza Çözüldü: Çiftçiler Rahat Bir Nefes Aldı

Facebook Twitter Linked-in

Bayburt’un Demirözü ilçesinde bulunan ve bölgenin en büyük barajı olan Demirözü Barajı’ndaki sulama hattında yaşanan arıza, gece gündüz süren yoğun çalışmalar sonucu giderildi. 2013 yılında tamamlanarak hizmete alınan barajın arızası, Bayburt Sulama Birliği ve DSİ 22. Bölge Müdürlüğü ekiplerinin özverili çalışmaları sayesinde çözüme kavuşturuldu.

Bölgedeki çiftçilerin kısa süreli mağduriyet yaşadığı bu süreçte, ekiplerin aralıksız çalışması sayesinde sulama sistemi yeniden devreye alındı. Çiftçilerin tarım arazilerinin sorunsuz bir şekilde sulanmasını sağlayan ekipler, 109 bin 160 dekar zirai tarım arazisinin bakımını üstlenerek çiftçilere destek oldular.

DSİ 22. Bölge Müdürlüğü Trabzon tarafından yapılan açıklamada, ekiplerin mesai mefhumu gözetmeksizin gerçekleştirdiği bu çalışmalar için teşekkür edildi. Çiftçilere de bereketli bir hasat dönemi geçirmeleri temennisinde bulunuldu.

Su kaynaklarının ve tarım arazilerinin korunmasının önemine vurgu yapılan açıklamada, “Su hayattır, su vatandır” mesajı verildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —