Tarih: 26.06.2023 16:58

Devletten iş arayanlara 4500 TL ödeme!

Facebook Twitter Linked-in

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi kişilere sosyal yardım ve destek ödemeleri aralıksız olarak devam ediyor. Bakanlık, birçok dar gelirli haneye nakit destek ödeme imkanlarının yanında iş arayanlara da işe başlama yardımı yapıyor. 

Aile Bakanlığı'nın sağladığı bu yardım özellikle işsizlikle mücadele açısından büyük önem taşıyor. İş arayan bireyler başvuru yapmaları durumunda bakanlıktan 4.500 TL'ye kadar nakit desteği alabiliyor.

İşe başlama yardımı almak için bazı şartları karşılamak gerekiyor. Bakanlık o şartları açıkladı. Kriterleri taşıyan kişiler başvuru yaparak ödeme alma hakkına sahip olacak.

Ödemeleri ise PTT üzerinden T.C kimlik kartı ile yapılacak.

PTT ÜZERİNDEN 4.500 TL İŞE BAŞLAMA YARDIMI

Geçtiğimiz günlerde açıklanan asgari ücretle birlikte işe başlama yardımı miktarı da arttı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bu yardımın miktarını belirlerken brüt asgari ücretin 1/3'üne bakıyor. Asgari ücret zammı öncesi bu miktar 3336 TL olurken yeni asgari ücretin açıklanması ile birlikte 4471 TL'ye yükseldi.

İşe başlamadan önce başvuru yapan vatandaşlara iş bulmaları durumunda verilen bu yardım aynı zamanda iş arayanları teşvik etmek amacıyla da büyük önem taşıyor.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan işe başlama yardımını almak için mutlaka iş arıyor olmak gerekiyor. Yani İŞKUR'da kayıtlı işsiz olma şartı aranıyor. Bu şartı taşıyanlar iş bulduktan sonra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına T.C kimlik kartı ile birlikte başvuru yaparak işe başlama yardımı alabiliyor.
 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —