Dişin iltihaplanması oldukça ciddi ve ağrılı bir durumdur. Dişlerden biri bile ağrıdığında kişi gündelik işlerini yapamaz ve hatta duramaz hale gelir.
Diş İltihabı Neden Olur?
Kişi diş ve diş etki bakımlarını düzenli olarak yapmadığı taktirde diş iltihabı olması kaçınılmazdır. Diş iltihabı neden olur diye soranlara verilebilecek en kesin yanıt budur. Bunun dışında beslenmenin yetersiz olması ve kişide bulunan bazı hastalıkların da diş eti iltihabına neden olması mümkündür.
Diş İltihabı Nasıl Geçer?
Diş iltihabı kişinin yaşamını olumsuz etkileyen bir rahatsızlıktır. Peki diş iltihabı nasıl geçer? Öncelikle iltihabın kurutulması için diş hekimleri antibiyotik vermektedir. İlacın kullanımının ardından diş rahatlar. Ancak dişin o şekilde kalması doğru değildir. Çünkü bu geçici bir çözümdür. Diş hekimi diş iltihabına neden olan asıl sebebi bulup tedavi etmedikçe diş iltihabı sürekli tekrar eder. Çoğunlukla çürükler ve diş eti hastalıkları diş iltihabına neden olduğu için bunların hemen tedavi edilmesi gerekir.
Diş İltihabı Ağrısına Ne İyi Gelir?
Diş iltihabı ağrısı dayanılmaz olduğundan pek çok kişi diş iltihabı ağrısına ne iyi gelir? Diye merak eder. Öncelikle evde uygulanan bitkisel tedaviler geçici çözüm sağlar. Örneğin anlık olarak karanfil diş iltihabı ağrısını hafifletir ancak karanfilin etkisi geçince ağrı yine başlar. Bu yüzden oradaki iltihabın acilen kurutulması gerekmektedir. Bunun için de diş doktorunun antibiyotik reçete etmesi gerekir.
Diş İltihabı Tehlikeli mi?
Diş iltihabı tehlikeli mi? Sorusunun yanıtı tedavi edilmezse tehlikeli olmalıdır. Çünkü burada bulunan iltihap tedavi edilmediğinde ilerleyerek kişinin tüm vücuduna ve iç organlarına yayılarak hasta olmasına yol açabilir.
Diş İltihabı Kaç Günde Geçer?
Diş iltihabı kaç günde geçer? Diye merak edilmektedir. Hasta antibiyotik kullanamaya başladıktan sonra ortalama 4 ya da 5. Antibiyotikte geçmeye başlar. Ancak antibiyotiğin tamamının bitirilmesi hastalığın tekrar etmemesi için çok önemlidir. Ayrıca diş iltihabının kendiliğinden ilaç kullanmadan geçmesi mümkün değildir.
9977,94%1,13
35,41% 0,16
36,39% -0,36
3091,27% -0,06
4952,22% 0,14
Rize
19.01.2025