Tarih: 08.12.2023 09:46

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş RTEÜ öğrencileriyle buluştu

Facebook Twitter Linked-in

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda açılış konuşması yapan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Yılmaz, geçtiğimiz ay üniversitede gerçekleştirilen "Gelecekte Aile" konulu uluslararası sempozyuma katkıları dolayısıyla Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'a teşekkür ederek, Diyanet İşleri Başkanlığı ile RTEÜ arasındaki iş birliğinin önemine değindi.

Prof. Dr. Erbaş konuşmasında, istikbali emanet edebileceğimiz en önemli değerin gençlerimiz olduğunun altını çizerek, “Çünkü sizler insanlığın geleceğisiniz, sadece ülkemizin değil. Türkiye Türkiye’den çok büyük, sadece sınırlarımız içerisindekiler değil, sınırlarımızın ötesindeki nice insanlar sizleri bekliyor.” dedi.

Bulunduğumuz her yerde inancımız ve değerlerimizi en güzel şekilde temsil etmemiz gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Erbaş, "Zaten ilmin amacı da budur. Almış olduğumuz eğitimler bizi daha merhametli hale getirmeli, daha adil hale getirmeli, daha şefkatli, daha muhabbet taşıyan bir gönle sahip olmamızı gerçekleştirmeli. Bizler mademki ilim medeniyetinin mensuplarıyız, bunları hiçbir zaman aklımızdan çıkarmamalıyız." diye konuştu.

Programa, Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Rektör Prof. Dr. Yusuf Yılmaz, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Hilmi Karslı, Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Dr. Hafiz Osman Şahin, Rize İl Müftüsü Naci Çakmakçı, il protokolü, üniversite yöneticileri, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —