Tarih: 22.01.2024 09:51

Doğu Karadeniz'de kuvvetli kar yağışı bekleniyor

Facebook Twitter Linked-in

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Doğu Karadeniz'in yüksek kesimlerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar yağışı beklendiği bildirildi.

Yapılan son değerlendirmelere göre; bugün akşam saatlerinden sonra Trabzon, Giresun, Gümüşhane, Rize ve Artvin'de 500 m üzeri yüksek kesimlerde de kuvvetli karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Kuvvetli kar yağışlarıyla birlikte ulaşımda aksamalar, yükseklerde buzlanma ve don, yüksek ve eğimli bölgelerde çığ tehlikesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Ulaşımda aksamalar yaşanabilir

Kuvvetli kar yağışlarının özellikle yüksek kesimlerde ulaşımda aksamalara neden olması bekleniyor. Bu nedenle sürücülerin dikkatli ve tedbirli olması, zorunlu olmadıkça seyahat etmemesi gerekiyor.

Yükseklerde buzlanma ve don tehlikesi

Yüksek kesimlerde buzlanma ve don tehlikesi de artıyor. Bu nedenle vatandaşların yüksek kesimlere seyahat ederken gerekli tedbirleri alması gerekiyor.

Çığ tehlikesi uyarısı

Yüksek ve eğimli bölgelerde çığ tehlikesi de bulunuyor. Bu nedenle vatandaşların bu bölgelerde mümkün olduğunca bulunmaması gerekiyor.

Meteorolojiden uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Karadeniz'de yaşayan vatandaşları kuvvetli kar yağışı ve olumsuz hava koşullarına karşı uyardı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —