Tarım ve Orman Bakanlığı, Türkiye’deki tabiat anıtlarını açıkladı. Doğu Karadeniz Bölgesi’nde birçok tabiat anıtı bulunurken, Trabzon ve Ordu bu anıtlardan mahrum kaldı. Bölgede en fazla tabiat anıtı Gümüşhane’de bulunuyor. Gümüşhane’de 700 yaşına ulaşan tabiat anıtı bulunuyor.
Tarım ve Orman bakanlığı, Türkiye’deki tabiat anıtlarını açıkladı. Açıklanan verilere göre Doğu Karadeniz Bölgesi’nde birçok tabiat anıtı bulunurken, Trabzon ve Ordu’da tabiat anıtı tespit edilemedi. Giresun’un Yenice Şelaleleri peyzaj değeri yüksek şelaleleri ile tabiat anıtları arasına adını yazdırdı. Rize’de ise Tar Deresi Bulut Şelalesi, Gindeş Şelalesi ve İkizdere Manle Şelalesi tabiat anıtları arasında yer aldı. Artvin’de ise Kamilet Doğu Kayını ve Melodere Doğu Ladini tabiat anıtları arasında yer aldı. Kamilet Doğu Kayını’nın 300 yaşlarında, Melodere Doğu ladini’nin ise 160 yaşlarında olduğu bilgisi de açıklamada yer aldı.
GÜMÜŞHANE’DE 10 ADET TABİAT ANITI YER ALIYOR
Bakanlık Gümüşhane’de de 10 adet tabiat anıtı tespit etti. Tespit edilen tabiat anıtları arasında 500 yaşında kavak ağacının olması da dikkat çekti. Aliağa’nın Kavağı Tabiat Anıtı 500 yaşında iken yine Gümüşhane’deki Kirani Evliya Ardıcı 700 yaşına ulaştı. Örümcek Ormanı’nda bulunan 4 göknarı ağacı ise 400 yaşına ulaştı. Yine Örümcek Ormanı’nda yer alan 400 yaşına 4 ladin ağacı da tabiat anıtı olarak koruma altında bulunuyor.